Arhiva 01.06.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

POŽAR NA PLASTENICIMA U SVETOJ MARIJI: Šteta 300 tisuća kn

- Trgao sam žicu plastenika da bih ušao unutra i usput obavijestio zapovjednika DVD-a Sveta Marija o požaru. U boksu je bio pas, ali shvatio sam da bi se mogla dogoditi veća katastrofa. Ušao sam u plastenik, vidio da gore drvene palete i pokrovna plastika. Počeo sam iznositi kosilice i drugi alat, upalio dva kombija i traktor i izvukao ih van… – ispričao nam je Dinko Golubić iz Svete Marije koji je u srijedu, vraćajući se s posla iz Preloga, oko 18,30 sati prvi intervenirao prilikom požara dvaju plastenika obitelji Žižek iz Svete Marije na polju zvanom Podlešće. Vatrogasci, koji su upravo u to vrijeme ispred vatrogasnog doma u mjestu vježbali male vatrogasce, stigli su za sedam minuta i počeli s gašenjem.
- Potrošeno je 6.000 litara vode, spašene dvije tone mineralnog gnojiva, četiri plamenika s oko 1.000 litara lož ulja, puno plastike, motorne pumpe za navodnjavanje. Drvene kutije sa sadnicama oraha gorjele su ko lude, zahvatilo je pokrovnu foliju. Požar je gasilo 36 vatrogasaca, s tri navalna i dva kombi vozila. Ne smijemo ni zamisliti što bi bilo da je došlo do eksplozije goriva, vozila i požara mineralnog gnojiva – rekao je zapovjednik DVD-a Sveta Marija Andreas Lisjak. U pomoć su pristigli i vatrogasci susjednih mjesta. Inspektor zaštite od požara tijekom četvrtka izašao je na teren kako bi utvrdio točan uzrok požara. 
Inspektor zaštite od požara Policijske uprave međimurske utvrdio je da je uzrok požara u plastenicima, u vlasništvu poduzeća “Rasadnici Žižek” iz Svete Marije, kvar na električnim instalacijama. Materijalna šteta procjenjuje se na 300 tisuća kuna.
Zinka Čižmešija
Foto Mladen Grubić

Izvor: 2927