Arhiva 07.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:50.

Požar uništio garažu u Malom Mihaljevcu

U srijedu, 30. listopada, nešto prije 22.30 sata izbio je požar u domaćinstvu obitelji Perhoč u Malom Mihaljevcu. Vatrena stihija uništila je osobni automobil, drvenu garažu, termo izolaciju susjedne kuće, električnu rasvjetu, kao i strujni kabel. Zaprijetila je i proširenjem na kuće, ali je najgore izbjegnuto zahvaljujući vatrogascima koji su brzo intervenirali.
- Sve se zbilo jako brzo, ali smo, usprkos šoku, uspjeli iz garaže spasiti drugi automobil, pa je tako materijalna šteta puno manja nego bi bila da smo zakasnili koju minutu - rekao nam je Dragutin Perhoč, vlasnik izgorjelog auta i garaže.
Na dojavu o požaru na lice mjesta prva je stigla ekipa JVP-a Čakovec od 4 vatrogasca u navalnom vozilu, za rekordnih 9 minuta, a zatim i domaći DVD Mali Mihaljevec, 5 vatrogasaca s kombi vozilom. Nisu imali lak posao s vatrom koja se već razbuktala, a gorjele su i rezervne gume spremljene na tavanu garaže. Jednom od automobila nije bilo spasa - na njemu je vatra najvjerojatnije počela, a inspektor zaštite od požara je procijenio je da je uzrok požara kvar na električnoj instalaciji vozila.
- Svaka minuta čekanja vatrogasaca izgledala nam je kao vječnost - kaže susjed Korunić kojemu je izgorjela termo izolacija na kući. Vatra je uz pomoć vjetra zaprijetila i drugoj susjednoj kući obitelji Mesarić koja također vatrogascima zahvaljuje na brzoj intervenciji. Da su oni kasnili, danas bi bili bez kuće, kažu.
Inspektor zaštite od požara procijenio je da je uzrok požara kvar na električnoj instalaciji uništenog automobila. No, vlasnik Dragutin Perhoč ne prihvaća tu procjenu. Kaže da je vozilo u garažu bilo parkirano gotovo 5 sati prije izbijanja požara, a dodaje da je znao vidjeti kunu kako švrlja i ovim dvorištem te je moguće da je ona izazvala kratki spoj na vozilu.
U potpunosti je isključena mogućnost nastanka požara ljudskom radnjom. Iako manja nego je mogla biti, šteta od požara procjenjuje se na najmanje tridesetak tisuća kuna.

Izvor: 3054