Arhiva 07.09.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

Praznik kotlića u Lendavi - BOGRAČFEST

Slovenska Lendava u subotu, 27. kolovoza bila je svjetska prijestolnica bograča, a između osamdesetak ekipa koje su se natjecale u kuhanju ovog tradicionalnog jela, bilo je i desetak ekipa iz Međimurja.
Među njima i ekipe Lista “Međimurje”, Međimurske županije, Grada Čakovca, Općine Podturen, TZ-a Mursko Središće.
Međimurske ekipe došle su na poziv Hrvatskog kulturnog društva “Pomurje” iz Lendave čiji su članovi aktivno nastupali i u kulturno-zabavnom programu Bogračfesta.
Glavna lendavska ulica i samo središte Lendave u subotu su zaista pružali prekrasnu sliku zahvaljujući izvrsnoj organizaciji i mnoštvu ljudi i turista koji su sa zanimanjem pratili trud kuharskih ekipa.
Na kraju je, odlukom žirija, prvo mjesto odnijela domaća ekipa “Terme” Lendava. Međutim, niti naša ekipa u sastavu Tomica Horvat, Dejan Vrbanec i Vlado Trstenjak ne može biti nezadovoljna nastupom jer je sadržaj našeg kotlića u rekordnom roku, i uz pomalo zavidne poglede susjednih ekipa, bio pojeden. Ponešto muke imali smo jedino s prijevodom recepta koji je od nas tražila jedna grupa turista iz Njemačke i nekoliko ekipa iz Mađarske koji su kuhali blizu nas.
V.Trstenjak

Izvor: 2941