Arhiva 30.04.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

PRAZNIK RADA: Čestitka gradonačelnika Čakovca

Povodom 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada, gradonačelnik Grada Čakovca uputio je čestitku u kojoj stoji:

 

„Poštovane  građanke i građani Čakovca!

 

Teško je čestitati praznik rada u uvjetima kad mnogo naših prijatelja ne radi ili za svoj rad ne prima plaću, kad su radnička prava ugrožena te kad radnici svakodnevno strepe za svoja zaposlenja. Teško je govoriti o novome razvoju, otvaranju novih radnih mjesta ili povećanju plaća u uvjetima kad se i poslodavci bore s gospodarskom krizom. No, bez obzira na to, Prvi maj prilika je da se još jednom sjetimo uloge radništva u razvoju društva, njihove borbe kroz povijest, te stečevina te borbe koje običavamo zvati socijalna država.

 

Ona nije samo pomaganje onima bez ili nedostatnim primanjima, ona je i poštena plaća za obavljeni rad, pristojna mirovina, radno vrijeme koje omogućava i vrijeme za obitelj i sebe, cjeloživotno obrazovanje i napredovanje. To su stečevine naših predaka, koje moramo braniti i razvijati. 

 

Temelj našeg društva su ljudi. Jedino ako su pošteno i na vrijeme plaćeni za svoj rad, radnici mogu ulagati u vlastito i obrazovanje svoje djece, stvarati nove vrijednosti te se razvijati. Tako napreduje i cijela zemlja, osiguravajući mladima sigurnu i bolju budućnost te život u Hrvatskoj u kojoj svatko od svog rada može pristojno živjeti.

 

U svoje osobno ime, te u ime Grada Čakovca svima želim sretan Međunarodni praznik rada, uz želju da sljedeće godine plaće budu veće, kao i sigurnost zaposlenja, a uvjeti rada bolji nego danas.

 

gradonačelnik

Stjepan Kovač“

 

 

Izvor: 3131