Arhiva 23.09.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

Prebrza vožnja kobna za Nikolu Režeka (23)

- Bio je s nama u disku u Prelogu negdje od 20 do 21 sat. Zezali smo se, popio je dva pića s nama, veseo i raspoložen. Potom je nestao, nismo ni vidjeli kad se udaljio od društva. Navodno je otišao u Goričan potražiti brata koji tamo ima curu – rekao je D. K. (22) o zadnjoj, subotnjoj večeri svog poginulog prijatelja, 23-godišnjeg Nikole Režeka iz Cirkovljana. Na povratku, oko 0.40 sati, vozeći crveni golf trojku kroz naselje Donji Kraljevec, Nikola Režek nabio je gas u blizini potoka Rakovnice u Dravskoj ulici, porušio nekoliko prometnih znakova s desne strane i probio zaštitnu ogradu na mostu. Prevrnuo se na krov i progutala ga je hladna i nabujala voda. Teren je bio sklizak i mekan od kiše koja dva dana nije prestajala.
Utopio se. Automobil s tijelom kasnije su izvadili su članovi JVP-a Čakovec i mjesni vatrogasci, a policija je napravila očevid. Tijelo je prevezeno na Odjel patologije u Županijsku bolnicu Čakovec. U nedjelju u prijepodnevnim satima u općinskom prostoru okupili su se njegovi prijatelji. Dogovarali su se za posljednji ispraćaj svestranog mladića, člana mjesne udruge mladeži, dočasnika prve klase DVD-a Cirkovljan i vrijednog bravara firme Komet d.o.o Prelog.
Nikola je obožavao Thompsona i domoljubne pjesme, volio Hrvatsku, rekli su njegovi prijatelji. Na žalost, kobna neprilagođena vožnja stajala ga je glave. U dubokoj boli ostavio je mamu Anicu, tatu Zvonka i tri godine mlađeg brata Josipa.
U crnoj kronici upisan je kao šesta ovogodišnja žrtva na međimurskim prometnicama.
Zinka Čižmešija

Izvor: 2891