Arhiva 02.02.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:13.

Predsjednik RH Ivo Josipović u Međimurju

Protekle srijede u Međimurju je boravio predsjednik RH Ivo Josipović, a svoj je cjelodnevni posjet započeo radnim sastankom s čelništvom Županije.
Sastanak je bio zatvoren za javnost, a kako saznajemo, razgovaralo se o razvojnim planovima. Župan Ivica Perhoč požalio se Predsjedniku što niti u jednom od 33 najavljena velika projekta Vlade Republike Hrvatske nema Međimurske županije, bilo neposredno investicijama na našem području, bilo posredno preko poslova koje bi mogle obavljati naše tvrtke. Također, zatražio je i podršku u izgradnji cestovne infrastrukture u Međimurju, posebice novih graničnih prijelaza i mostova u Murskom Središću i Kotoribi.
Na problem projekata koji su zaobišli Međimurje predsjednik Josipović osvrnuo se i na susretu s 40-ak međimurskih gospodarstvenika te kasnije na konferenciji za novinare na kojoj je rekao kako ne vjeruje da je razlog što se niti jedna najavljena investicija ne nalazi na području Međimurske županije u različitim političkim opcijama koje su na vlasti u državi i Županiji, uz naglasak da bi s Vladom trebalo razgovarati o tome da se nekim od projekata “pokrije” i Međimurje. Predstavnici strukovnih grupa (turizam, drvna industrija, građevinsratvo) govorili su o svojim problemima te pozvali Predsjednika da u skladu sa svojim ovlastima pomogne razvoju gospodarstva.
Predsjednik Obrtničke komore Slavko Faltak tom je prigodom predsjedniku RH uručio pismo u kojem objašnjava probleme obrtnika, ali i nudi neka rješenja.
Delegacija je posjetila i Tehnološko inovacijski centar u Čakovcu u kojem ih je direktor REDEA-e Matija Derk upoznao s projektom i planovima razvoja cijelog prostora bivše vojarne Hrvatske vojske te Međimursko veleučilište kojim ga je provela dekanica Nevenka Breslauer. U razgovoru sa studentima Josipović je dao podršku razvoju Veleučilišta te najavio pomoć kod uvođenja trećeg studijskog programa.
Na inzistiranje Ureda predsjednika, u hodogram posjeta stavljen je i susret s građanima, što je upriličeno u čakovečkom Arcusu u kojem je Predsjednik uz kavu razgovarao s građanima. Na žalost, dobar dio prostorije popunili su SDP-ovi političari, tako da za građane ni nije ostalo baš puno mjesta. Predsjednik je posjetio i tvrtke Tubla u Čakovcu i Tehnix u Donjem Kraljevcu gu kojima su ga vodeći ljudi poduzeća upoznali s poslovnim planovima i planiranim investicijama, a na kraju posjeta razgledao je i Etnografsku zbirku dr. Jurja Kolarića u Donjem Hrašćanu.
V. Trstenjak

Izvor: 2910