Arhiva 10.08.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

Preminula prva gradonačelnica Čakovca Marija Ružić

NAKON KRATKE I TEŽE BOLESTI, PREMINULA MARIJA RUŽIĆ
U Čakovcu je u nedjelju, 7. kolovoza u dobi od 73 godine nakon kratke i teže bolesti preminula Marija Ružić, vijećnica Gradskog vijeća Čakovca i prva gradonačelnica Čakovca. Marija Ružić za gradonačelnicu Čakovca bila je izabrana u prvom sazivu Gradskog vijeća, tada izabrana iz redova vijećnika, i dužnost je obnašala od 1993.do 1997. godine, kao stranački nezavisna osoba. Osim nesumnjivim zaslugama za samo uspostavljanje gradske uprave, koja je u njenom mandatu počela kao podstanar u tadašnjem ZAP-u, mandat joj je bio obilježen značajnim inicijativama - ističu se početak gradnje zatvorenih bazena, ali i polemikama i sukobima vezanim uz način na koji je vodila Grad. Nakon toga, uzela je predah u političkom angažmanu, ali je od 2001. godine do danas bila vijećnica u sva tri mandata, u dva prethodna kao članica kluba HSLS-a. U dva mandata obavljala je funkciju predsjednice Odbora za proračun i financije, dok je u ovom bila članica Odbora za izbor i imenovanja Gradskog vijeća. Ostat će zapamćena i kao dugogodišnji financijski radnik, niz godina obavljala je dužnost direktorice Službe društvenog knjigovodstva, kasnije Zavoda za platni promet, a onda i Fine, a smrt ju je zatekla na dužnosti predsjednice županijske podružnice Udruge računovodstvenih i financijskih radnika Hrvatske.
Pokop Marije Ružić bit će u utorak, 9. kolovoza, u 17 sati na gradskom groblju u Čakovcu. Gradsko vijeće Čakovca komemoraciju za Mariju Ružić održat će u utorak.
Obitelj moli da se umjesto cvijeća i svijeća prilozi doniraju humanitarnoj zakladi Katruža na broj žiro-računa 2484008-1100782014-RBA. (d.k.)

Izvor: 2937