Arhiva 01.07.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:06.

PREMINUO RAJKO KOLAREK, ODBOJKAŠ, TRENER, SUDAC TE DUGOGODIŠNJI SPORTSKI SURADNIK LISTA MEĐIMURJE

Međimurske sportaše i sportske djelatnike, posebice odbojkašice i odbojkaše, poput groma je pogodila vijest o smrti Rajka Kolareka (54) iz Dunjkovca - odbojkaša, odbojkaškog suca nacionalnog ranga i dugogodišnjeg sportskog suradnika lista Međimurje. 

Rajko Kolarek, po struci inženjer građevinarstva, rođen je u Prelogu 14. ožujka 1961., a Međimurje će ga pamtiti kao dobrog duha međimurske odbojke, iznimno posvećenog radu s mladima, poznatog po strpljenju, vedrini i načinu na koji ih je hrabrio sportaše da ustraju u sportu, usprkos bolu, usprkos porazima... Sam je u intervjuu za list Međimurje, 2012. godine rekao: "I nakon 20 godina pisanja sportskih priloga, i dalje mi je najteže napisati novinski tekst o sportskom porazu bilo kojeg kluba." 

Bio je vrlo aktivan član izvršnog odbora Sekcije sportskih novinara Međimurja, dugogodišnji član najužeg vodstva Međimurskog odbojkaškog saveza, član Skupštine te Izvršnog odbora međimurske krovne sportske organizacije – Zajednice sportova Međimurja, a 2012. je za predani rad primio najviše županijsko priznanje ''Franjo Punčec''. 

Ispraćaj Rajka Kolareka bit će danas (29. lipnja) na groblju u Nedelišću u 17 sati. (žd)

Izvor: 3140