Arhiva 28.01.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:02.

Prepustiti ili prodati obiteljski biznis kad za to dođe vrijeme?

˝Tijekom radionice poduzetnici će biti upoznati s mogućim rješenjima pitanja prijenosa poslovanja, prednostima, nedostacima pojedinih rješenja te kriterijima za odabir adekvatnog rješenja u svom poduzeću. ˝Prijenos poslovanja je sastavni dio životnog ciklusa poduzeća, kao i životnog ciklusa vlasnika poduzeća. Najčešće je pokretanje procesa prijenosa poslovanja povezano s odlaskom u mirovinu osnivača poduzeća, ali umirovljenje je samo jedan od razloga˝, kaže predavačica Mirela Alpeza iz CEPOR-a koja će 30. siječnja održati edukaciju u sklopu projekta „Poslovni uzlet grada Koprivnice“. 

 

Poduzetnici, obrtnici, vlasnici obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG), ali i svi zainteresirani, imaju priliku prijaviti se na besplatne edukacije koje će se održati u Koprivnici 30. siječnja 2015. na Pučkom otvorenom učilištu (Svilarska 6)

 

Jedno od šest predavanja na navedenim edukacijama bit će i predavanje gđe Mirele Alpeze (CEPOR) koja će održati predavanje na temu „Obiteljski biznis: prodati ili prepustiti nasljednicima?“

 

Alpeza tvrdi da se upravo zbog složenosti ovog pitanja – u pravnom, financijskom, poreznom, organizacijskom i emotivnom smislu, prijenos upravljanja predstavlja kritičnu fazu koju velik broj poduzeća ne uspijeva prebroditi.  Predavačica navodi kako ostali razlozi najčešće osobne prirode poput ranijeg povlačenja iz poslovanja, promjena profesije i interesa, određene iznenadne situacije (razvodi, bolesti u obitelji, smrtni slučaj) . 

 

˝Također do toga može doći i zbog promjene u poslovnom okruženju koje zahtijevaju značajne promjene u poslovanju koje trenutni vlasnik poduzeća nije spreman poduzeti, primjerice novi proizvodi na tržištu, novi i agresivni konkurent. Još jedan čest razlog prijenosa poslovanja želja za pokretanjem novog poduzetničkog pothvata˝ pojasnila je Alpeza. 

Uz besplatne edukacije, ovo događanje je idealna prilika za networking, a mnogi poduzetnici koje smo educirali naglašavaju kako im je Poslovni uzlet bio idealna prilika za predstavljanje vlastitog poslovanja kolegama iz branše i budućim poslovnim suradnicima i partnerima.

 

Na edukacije se možete prijaviti ovdje, a detaljnije informacije kao i raspored predavanja možete vidjeti ovdje.

 

Dođite i unaprijedite svoje poslovanje!

Izvor: 3118