Arhiva 27.11.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:50.

Preventivne aktivnosti „Mjesec borbe protiv ovisnosti“ i „Zajedno“

Povodom „Mjeseca borbe protiv ovisnosti“ koji se obilježava u razdoblju od 15. studenoga do 15. prosinca, Policijska uprava međimurska provodi niz pojačanih mjera i aktivnosti vezanih za suzbijanje zlouporabe svih vrsta opojnih sredstava. Same aktivnosti su usmjerene na suzbijanje ponude (dostupnosti) droga, provođenje aktivnosti u cilju suzbijanja međunarodnog krijumčarenja droga, provođenje aktivnosti u cestovnom prometu u smislu testiranja vozača na prisutnost droga i alkohola u organizmu, aktivnosti vezane za provođenje preventivnih obilazaka škola i drugih obrazovnih institucija.

 Navedenim aktivnostima nastoji se potaknuti sve subjekte društva na aktivnu borbu protiv ovisnosti poduzimanjem zajednički aktivnosti za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.

 

Također, Policijska uprava međimurska provodi preventivnu akciju „Zajedno“ koja je vezana na sprječavanje trgovanje ljudima. 

Cilj ove akcije je jačanje svijesti javnosti i poticanje društva na odgovornu reakciju kojom bi se pridonijelo smanjenju i sprječavanju trgovanja ljudima. Aktivnosti policije su u ovom segmentu usmjerene na provođenje edukativnih radionica s ciljem upoznavanja građana na najčešće oblike iskorištavanja žrtava trgovanja ljudima te prepoznavanje takvih aktivnosti.

 

Izvor: 3108