Arhiva 29.08.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:25.

Previranja u HDZ-u

Večernji list prošli je tjedan objavio kako HDZ priprema rekonstrukciju svoje vlade u sjeni. Prema napisu spomenutog dnevnog lista, u stranci su procijenili kako im pet gospodarskih odbora ne funkcionira te se u njima mogu očekivati smjene. Dva odbora vodili su i međimurski HDZ-ovci. Nikolina Babić, šefica tvrtke Pana, predsjednica je odbora za poduzetništvo, a predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Međimurja Darko Horvat onog za energetiku. U Večernjaku tvrde i kako je, prema njihovim izvorima, središnjica HDZ-a od svih čelnika županijskih organizacija zatražila da svoje mandate stave na raspolaganje. Na njihovu daljnju sudbinu u stranci vjerojatno će utjecati i rezultati lokalnih izbora.
Podsjetimo, Darko Horvat kao kandidat za međimurskog župana nije uspio izboriti ulazak u drugi krug. U međuvremenu, ostavku na dužnost predsjednice čakovečkog ogranka stranke podnijela je saborska zastupnica Sunčana Glavak. Za predsjednika je potom izabran Josip Horvat, no, ogranak je zatim raspušten, a na mjesto povjerenika koji stvari mora dovesti u red, postavljen je Marijan Ramušćak.
Što će se dalje događati u međimurskom HDZ-u te kakva je sudbina Darka Horvata unutar međimurske organizacije, kao i u odboru za energetiku Vlade u sjeni zasad je teško predvidjeti. Horvat nije želio komentirati napis iz Večernjeg lista, ali je očito da mu se stolac čelnika međimurskog HDZ-a – trese!
V. Kelkedi

Izvor: 3044