Arhiva 04.04.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:21.

"PRIJATELJI" ŽIVOTINJA: Sumnja u pronevjeru

U srpnju prošle godine opširno smo izvijestili o skandalu koji je izbio u Udruzi za zaštitu životinja “Prijatelji” u Čakovcu koju su tada vodili bračni par Ljiljana Zebić Drvar i Antun Branko Drvar. Dio članstva asocijacije posumnjao je da spomenuti bračni par nečisto i nečasno vodi poslovanje društva i azila za pse, zbog čega dolazi do smjene na čelu Udruge. Istovremeno, slučaj je prijavljen policiji, odakle u ljeto 2012. godine započinju istražne radnje.
Prošlog tjedna od glasnogovornika Policijske uprave međimurske Zdravka Kolarića saznajemo da je kriminalističko istraživanje u ovom slučaju dovršeno:
- Protiv 53-godišnjakinje iz Nedelišća Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu podnesena je kaznena prijava radi postojanja osnovane sumnje da je počinila kaznena djela pronevjere, povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga te zloporabe položaja i ovlasti.
Protiv 61-godišnjaka iz Pušćina podnesena je kaznena prijava zbog poticanja na kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti - piše u očitovanju glasnogovornika PUM-a Z. Kolarića.
Ž. Drljić

Izvor: 3023