Arhiva 27.06.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:23.

"Prijateljima" priskočili prijatelji

U čakovečkom Centru za kulturu nedavno je održan dobrotvorni koncert pod nazivom Prijatelji za prijatelje. Koncert je organizirala Zaštitarsko-ekološka udruga Prijatelji životinja i prirode koja vodi sklonište za napuštene pse u Čakovcu.
U skloništu danas utočište ima 250 pasa, po čemu je ovo sklonište drugo u Hrvatskoj, a i jedno od tek 5 koje svoje štićenike ne usmrćuje nakon 60 dana, već im ustrajno traži udomitelje, ne samo u Hrvatskoj, već i u inozemstvu. Zato i treba pomoć prijatelja, a na poziv se odazvao niz pojedinaca i udruga koje se bave glazbom i plesom.
Nastupili su Dječji zbor Župe svetog Nikole Biskupa iz Čakovca, Čakovečke mažoretkinje, Cheerleaders grupa Plesnog centra Livi, Studio suvremenog plesa Teuta, Plesni studio Vivona, dječji folklor KUU-a Seljačka sloga iz Nedelišća, članice zbora Čakovečki mališani te Vinka Siladi, Elena Jankaš i Lucija Martinović sa solo dionicana, kao vokalni solisti Mateo Mikulić iz Belice i čakovečki gimnazijalci Patricija Toma, Borna Benko i Tajana Toplek te čakovečki hip-hoperi Medo & Fody. Bili su tu i posebni gosti, još uvijek mladi u srcu - Demoni (Željko Thes i Zoran Grujić-Glaž), dok je program zaključila Marija Jambrošić koja je okupila izvođače.
Sudionicima koncerta i posjetiteljima na kraju je zahvalila Aleksandra Hampamer, predsjednica Prijatelja, podsjetivši na konkretan cilj koncerta – svi koji su kupili ulaznicu osigurali su hranu za jednog psa za mjesec dana. Čistim prihodom koncerta od 4.450 kuna osigurana je mjesečna zaliha hrane za 150 pasa.
Oni koji žele poduprijeti djelatnost Prijatelja, mogu to učiniti i uplatom na njihov žiro-račun kod PBZ-a 2340009-1116025375 ili telefonskim pozivom na broj 060/800-070 (s mobitela je vrijednost poziva 5 kuna, s fiksne mreže 3,75 kuna).
Dražen Kovač

Izvor: 3035