Arhiva 17.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

PRIJENOS VLASNIŠTVA: Kako spriječiti malverzacije?

Prijedlog o prijenosu vlasništva nad županijskim zemljištem Gradu Čakovcu, radi izgradnje i održavanja komunalne infrastrukture i zaštitnih zelenih površina na području gospodarske zone Poslovni park Međimurje, o čemu je odlučivala Županijska skupština, ipak nije prošao u obliku u kojem ga je predložila županijska vlast. Petra Kovačić, u ime Hrvatskih laburista – Stranke rada, predložila je da se zaključak dopuni odredbom kojom bi se uvjetovao prijenos vlasništva Čakovcu, u cilju “sprječavanja bilo kakve potencijalne malverzacije predmetnom nekretninom”.
Odredbom bi se zabranilo otuđenje i/ili opterećenje predmetne nekretnine u korist Međimurske županije (dakle, da se ista ne smije otuđiti ili opteretiti bez suglasnosti Županije), odnosno, da se ista bez prethodne pisane suglasnosti Županije ne smije koristiti u druge svrhe, osim onih koje su navedene u zaključku.
Zanimljivo, iako je stigao iz oporbenih redova (barem laburisti za sebe tvrde da su oporba), prijedlog je usvojio predlagatelj, župan Matija Posavec, pa je i raskidni uvjet unijet u tekst zaključka te - izglasan.
Vlado Trstenjak

Izvor: 3051