Arhiva 20.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:58.

Prikupljeno 2,5 tona hrane

Nešto manje od 2,5 tona hrane prikupljeno je u tradicionalnoj predblagdanskoj akciji I tvoje malo nekom puno znači u okviru koje se, u organizaciji Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Međimurske županije, prikupljala hrana za potrebe Caritasa Župe svetog Nikole biskupa Čakovec, izvijestili su organizatori na konferenciji za novinare održanoj u četvrtak, 12. prosinca u Katoličkom domu.
- U akciju se uključilo 13 međimurskih osnovnih škola i 4 srednje, Udruga žena Brest iz Podbresta te brojni volonteri, rekla je pročelnica spomenutog županijskog odjela Vesna Haluga.
Premda je službeni broj korisnika 120, svake godine za različite oblike pomoći javlja nam se sve više ljudi. Ponekad je i teško pravedno raspodijeliti i procijeniti kome je ona potrebnija.
Samo tijekom prošle godine, sakupili smo i podijelili oko 6 tona hrane, dok su novčane dotacije za - primjerice, plaćanje režija onima koji to ne mogu ili nabavku školskog pribora za djecu, iznosile oko 100.000 kuna, istaknuo je župnik Župe svetog Nikole biskupa i gvardijan Franjevačkog samostana Čakovec fra Stanko Belobrajdić. Uz brojne župljane, napomeno je, s donacijom jedne tona jabuka pomogla je i Udruga voćara Donji Kraljevec te sa svojim proizvodima Čakovečki mlinovi, Ragusa i Marodi tjestenine.
Zalihe će, prema procjeni, biti dostatne za dijeljenje do mjeseca veljače, dok već u ožujku, uoči Uskrsa, počinje slična humanitarna akcija.
U ovoj, predbožićnoj vrijedi spomenuti i doprinos Javne vatrogasne postrojbe Čakovca koja je na raspolaganje stavila svoj kombi i dvojicu djelatnika za prikupljanje i prijevoz namirnica.
- To je jedna u nizu akcija kojima želimo na konkretan način pokazati socijalnu osjetljivost, osobito u vrijeme blagdana, naglasio je župan Matija Posavec.
No, pročelnica Haluga ipak je rekla i da se, premda su pozivi za pomoć poslani mnogim institucijama i tvrtkama, velik dio njih nije odazvao.
V. Kelkedi

Izvor: 3060