Arhiva 09.07.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:06.

Pripadnici JVP-a su izvukli automobil iz vode

8:55 - Pripadnici JVP-a su izvukli automobil plavosive boje iz vode i sada ga vuku do obale.


7:45 - Pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec pripremaju se za izvlačenje automobila. Nakon što ga njihov ronioc zahvati sajlom izvlačit će ga vitlom. Zamjenica državnog odvjetnika naložila je da se svi ostali, uključujući i novinarske ekipe, uklone s područja kanala, od mosta do skretanja za Orehovicu. Inače, neslužbeno se priča da su stražnja vrata automobila otvorena, da je to sinoć zabilježio sonar. Stoga postoji mogućnost da ni tijelo Ivane Fogadić više nije u automobilu.


7:00 - Oko 7 sati ujutro, u četvrtak 9. srpnja, počinje akcija izvlačenja automobila koji je sonarom iz čamca Javne vatrogasne postrojbe Čakovec večer ranije lociran u kanalu HE Čakovec između Orehovice i Otoka. Vatrogasci su automobil pronašli u sam sumrak, nakon višesatne potrage. Stigli su se još sidrom zahvatiti za njega i markirati mjesto, prije no što su zbog mraka morali prekinuti. Mladen Kanižaj, zapovjednik JVP-a, nakon konzultacija s dečkima u čamcu, izjavio je da je automobil na 5,6 metara dubine. Ronioc JVP-a po mraku ne bi ništa vidio u mutnom i brzom kanalu te su akciju, razumljivo, odgodili.
Očekuje se da automobil otkrije još mnoge mračne tajne, jer pretpostavlja se da je riječ o astri kojom je u ponedjeljak u 2 sata noću od kuće u Totovcu otišla Ivana Fogadić (29). Sa sobom je povela sina Patrika (5) te na društvenim mrežama ostavila ogorčenu oproštajnu poruku. Njezin je sin u srijedu navečer u 18,13 sati pronađen nekoliko kilometara nizvodno, u Preloškom jezeru, kod cirkovljanske šljunčare. Nalazi li se Ivana još u automobilu kojim je sina, a najvjerojatnije i sebe, povela u smrt, bit će poznato uskoro.


Lokaciju slijetanja automobila, nakon trodnevne potrage, otkrio je prolaznik, vidjevši sastrugan zaštitni zemljani nasip uz "hidru". Tridesetak metara dalje, na strmoj obali kanala, pronađeni su sletni tragovi automobila s plastičnim dijelovima branika.

Izvor: 3141