Arhiva 02.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:47.

Priznanja Općine dobili zaslužni Goričani

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Goričana u utorak, 24. lipnja obilježen je Dan Općine Goričan koji se slavi uz blagdan svetog Ivana Krstitelja, tradicionalano najznačajnije proštenje u mjestu. Sjednici su kao gosti prisustvovali i ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, nekoliko saborskih zastupnika, međimurski župan Matija Posavec i njegov zamjenik Zoran Vidović, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, predsjednik Županijske skupštine Mladen Novak, čelnici susjednih općina u Međimurju i Totszerdahelya, u Mađarskoj, predsjednik uprave Hrvatskih autocesta Davor Mihovilić te predstavnici javnog života Općine. Razvoj Općine izaganjima su prikazali Andrej Blagus, predsjednik Općinskog vijeća, s naglaskom na ostvarene projekte i one u planu, i općinski načelnik Mario Moharić, s naglaskom na nastojanja Općine da u razvoju osigura pomoć države, ali i EU-a. Općina Goričan po tome i prednjači u Međimurju, kako je rekao. Nekoliko gostiju pozdravilo je skup, a ministar Maras pritom je rekao da će država poduprijeti projekte Općine Goričan. Među njima su najzanačajniji revitalizacija nekadašnjeg graničnog prijelaza, koji će krajem ove godine dobiti spoj s autocestom, i pokretanje industrijske zone, koja je dio projekta prekogranične suradnje s Totszerdahelyem, u Mađarskoj.

Na svečanosti su zaslužnim mještanima podijeljena i ovogodišnja priznanja Općine.

Za životno djelo posmrtno je nagrađen Damir Kranjčec, preminuo u studenom mjesecu prošle godine. Kao inicijator Udruge poljoprivrednih proizvođača Općine Goričan, on se posebno zalagao za podjelu državnog zemljišta mladim poljoprivrednicima, što se danas pokazuje značajnom vizijom.

Godišnje nagrade primili su Zvonimir Pahek, dugogodišnji član HKUD-a i nositelj odgovornih dužnosti u njemu, Marija Bašnec, jedna od osnivačica udruge Slika koja od 2008. godine uspješno djeluje pod njezinim rukovodstvom, te Ivan Vlahek, dugogodišnji predsjednik ŽNK-a Trnava Goričan, osvajača petog mjesta u svojoj prvoj prvoligaškoj sezoni. Zahvalnice Općine primili su Josip Gosarić, dugogodišnji član Ceškog društva svetog Leonarda I cehovskog odbora, Magdalena Pintarić, državna prvakinja među frizerima u disciplini muške frizure, Đurđa Marton, članica HKUD-a Goričan, zaslužna za uređenje njegovih narodnih nošnji, Andrija Ribić, učitelj i voditelj tamburaške sekcije, odnedavna i voditelj ženske pjevačke skupine HKUD-a, Viktorija Stanko, pobjednica Županijskog natjecanja iz tehničke kulture i 11. na državnom natjecanju u modelarstvu, Boris Vražić, autor najboljeg rada na III. nacionalnoj eTwinning konferenciji održanoj u studenome 2013. godine u Zagrebu, i Kristijan Jakšić,  jedan od osnivača udruge Dvorščakov most, uz 10. obljetnicu njenog djelovanja. Održan je i kulturni program u kojem je sudjelovala vokalna skupina Udruge Pjesma iz Donjeg Kraljevca, pod ravnanjem Martine Jakšić, mlade saksofonistice iz Goričana Ivona Dominik i Miriam Jakšić te Marija Ševa i Vlado Pahek, članovi HKUD-a Goričan, s kraćim igrokazom.

Dražen Kovač

Izvor: 3088