Arhiva 24.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

Priznanje Javnoj ustanovi

Sedmi po redu skup stručnih službi hrvatskih zaštićenih prirodnih područja održan je minulog tjedna (16 - 18. listopada) u Međimurju. Organizator skupa bio je Državni zavod za zaštitu prirode iz Zagreba, a domaćin Međimurska priroda - Javna ustanova za zaštitu prirode Međimurske županije. Uz stotinjak stručnjaka iz svih hrvatskih zaštićenih područja, na skupu su bili Nenad Strizrep, pomoćnik ministra za zaštitu prirode u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode, i dr. Matija Franković, ravnatelj Državnog zavoda za zaštitu prirode, koje su pozdravili čelni ljudi Županije i ravnatelj Međimurske prirode Siniša Golub.
Trodnevni skup obilovao je stručnim predavanjima i radionicama, od kojih se posebno izdvaja detaljna analiza novog Zakona o zaštiti prirode te prezentacija Uredbe o ekološkoj mreži koja donosi nove obveze ustanovama za zaštitu prirode.
Treći dan skupa upotpunjen je terenskim obilaskom Regionalnog parka Mura-Drava i prezentacijom Centra za posjetitelje u Križovcu u koji je MZOIP prošle godine direktno uložio 2 milijuna kuna.(vt)

Izvor: 3052