Arhiva 02.11.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

PRODAJE SE NAJSTARIJI HOTEL U ČAKOVCU

‘Park’ za 3,5 milijuna eura

Čakovečki Hotel “Park”, kako smo nedavno i najavili, ipak ide u prodaju, i to za cijenu od 3,5 milijuna eura, odnosno 25,981.858 kuna. Prodaju je oglasila tvrtka “Biliškov nekretnine” iz Kaštela, a prema ponudi, Hotel ima dvije zvjezdice, ukupne je površine 5.000 četvornih metara na 6 etaža, na parceli površine 8,5 tisuća četvornih metara. U opisu objekta navodi se da je izgrađen 1978. godine, ima 100 soba, 10 garaža, 5 apartmana, kotlovnicu, grijanje... Zgrada je, kako se navodi, u dobrom stanju i, uz mala ulaganja, može se zatražiti i dobiti 3 zvjezdice. Trenutni vlasnik Hotela je čakovečki Bionstitut koji je nedavno otpustio 12 zaposlenih koji su proglašni tehnološkim viškom (od njih ukupno 37). Dvije radnice su na dugotrajnom bolovanju, pa će im otkazni rokovi početi teći od dana zaključenja bolovanja.
Franjo Veble, sindikalni povjerenik SSSH-a koji zastupa radnike Hotela, potvrdio je da je gotovo trećina zaposlenih ostala bez radnog mjesta.
- Sindikat je u dva slučaja uložio zahtjev za zaštitu prava zbog otkaznih rokova, u čemu smo i uspjeli, a vlasnike smo upozorili da u idućih šest mjeseci na radna mjesta koja su proglašena tehnološkim viškom ne smiju zapošljavati nove radnike. Ako se pokaže potreba za zapošljavanjem na tim radnim mjestima, moraju na posao vratiti ljude koji su proglašeni tehnološkim viškom, rekao je Veble. Na pitanje što će biti s ostalim zaposlenicima, ako Hotel dobije novog vlasnika, Veble još nema odgovor, ali tvrdi da će Sindikat svakako budno pratiti što se događa.
- Bilo tko da se pojavi kao novi vlasnik, u slučaju da dođe do prodaje, morat će sjesti i razgovarati sa Sindikatom. Pitanje je hoće li potencijalni kupac zadržati istu djelatnost, ali zaposleni u svakom slučaju imaju pravo na otpremnine, bude li daljnjih otpuštanja, tvrdi Veble.
Hotel “Park” prvi je i najstariji međimurski hotel, smješten na izuzetno atraktivnoj lokaciji koja bi mogla privući potencijalne investitore, a svoje je najbolje dane doživljavao u vrijeme procvata lovnog turizma u Međimurju, kada su Hotel popunjavali uglavnom talijanski lovci. Nakon rata, počela je stagnacija, a danas, navodno, iz poslovanja Hotel ne može pokrivati niti amortizaciju, a da se o nekakvoj dobiti ne govori.
V.Trstenjak

Izvor: 2949