Arhiva 11.03.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

Prodavačica osujetila pljačku

U srijedu, 3. ožujka dvojica nepoznatih lopova počinila su još jedno razbojstvo - u METSS-ovoj trgovini u Ulici kralja Tomislava u Čakovcu (kod Pučkog otvorenog učilišta).
Ušli su u trgovinu pred zatvaranje, koju minutu prije 19 sati, i jedan je prodavačici (Čakovčanka rođena 1956. godine) prišao s leđa te je straga poprskao sprejem nadražljivcem, a kad se okrenula, i u lice. Prodavačica je pokušala izaći iz trgovine, a i uz smanjenu sposobnost vida, primijetila je da drugi napadač pokušava otvoriti registar kasu. Istrčala je na ulicu i vičući tražila pomoć, na što su razbojnici pobjegli trčeći Ulicom Aleksandra Schulteissa prema Starom sajmištu.
Prodavačica je u napadu lakše ozlijeđena - zadobila je crvenilo očiju zbog nadražaja sprejem, a liječničku pomoć je otklonila. Policija traga za počiniteljima i dobro bi joj došla pomoć onih koji su nešto vidjeli. Evo opisa napadača. Jedan je visok oko 175 centimetara, srednje tjelesne građe, na sebi je imao crne hlače, tenisice tamnije boje i gornji dio trenirke tamne ili crne boje s kapuljačom te preko lica navučenu masku. Drugi je visok oko 170 centimetara, sitnije građe, bio je obučen u crne hlače, tamne tenisice i gornji dio trenirke bijele boje s kapuljačom.

Izvor: 2863