Arhiva 09.07.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:06.

PROFESORI GEOGRAFIJE U STRUČNOM POSJETU INSTITUCIJAMA EUROPSKE UNIJE

 

 

Uz kolege iz Pule, Pazina, Rovinja, Žminja, Vrsara, Labina i Buzeta, profesori osnovnih i srednjih škola iz Zagreba, Varaždina, Čakovca i Daruvara su od 29. lipnja do 5. srpnja imali priliku produbiti svoja znanja o Europskoj uniji i funkcioniranju najvažnijih institucija.

 

 

 

Međužupanijsko stručno putovanje u Strasbourg i Bruxellesorganizirano je na inicijativu profesorica Gimnazije Pula profesorice savjetnice Tanje Černeka koja vodi Županijsko stručno vijeće profesora geografije i profesorice - mentorice sociologije i etike Elizabete Popović.

 

 

 

Nastavak je to projekta „Gimnazijalci u institucijama Europske unije“ započetog 2007. godine, kada su se pulski gimnazijalci kao prvi srednjoškolci u Hrvatskoj upoznali s funkcioniranjem europskih institucija. Program posjeta odobrio je Europski parlament, a uključivao je upoznavanje s radom i predavanja u Vijeću Europe i Sudu za ljudska prava u Strasbourgu, Europskom parlamentu, Europskoj komisiji i Parlamentariumu u Bruxellesu.

 

Za skupinu od 33 profesora geografije, ali i povijesti, hrvatskog jezika, matematike, biologije, kemije te razredne nastave, organizirane su dvije edukativne radionice: Radionica o ljudskim pravima i Kviz znanja o Europskoj uniji.

 

Uz izraze dobrodošlice od strane eurozastupnika i Veleposlanika Republike Hrvatske te djelatnika EU institucija, upućene su pohvale inicijativi koja je usprkos članstvu Hrvatske u Europskoj uniji, još uvijek više izuzetak nego pravilo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: 3141