Arhiva 08.03.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

Profesorica Danijela Naranđa osvojila državnu nagradu

Državnu nagradu za područje tehničke kulture “Faust Vrančić” za 2010. godinu proteklih je dana u Zagrebu primila i jedna Međimurka - Danijela Naranđa (38), prof. informatike i računalstva u Srednjoj školi Prelog.
Domaćoj javnosti mlada je profesorica poznata kao mentorica Preložanina Stjepana Glavine, bivšeg učenika ove škole i jednog od najboljih mladih informatičara svijeta. Danijela kaže da je nagrada usrećuje, međutim, nimalo je nije iznenadila:
- Nagrada je rezultat višegodišnjeg rada, a veliki uspjeh Stjepana Glavine svakako joj je dao težinu i doprinos. I danas, s vremenskim odmakom, divim se tom mladiću koji je imao hrabrosti uroniti u zadatke koje smo pred njega stavljali. Dajemo mi takve zadatke i drugim učenicima, no većina se nikada ni ne pokuša nositi s njima. Državnu nagradu “Faust Vrančić” zaslužuju mnogi Međimurci jer je u našem kraju puno ljudi koji predano rade i imaju rezultata. I ne samo na polju tehničke kulture, već i šire. Zato mi je žao što svake godine ne dođe koja državna nagrada u Međimurje. U tom smislu bi se puno više trebale angažirati jedinice lokalne samouprave i škole te prepoznati i predlagati ljude iz svog okruženja. Najtoplije zahvaljujem Srednjoj školi i Gradu Prelogu na podršci u kandidaturi - kaže Preložanka Danijela Naranđa koja u ovoj školi kao profesorica radi od osnutka ustanove (2001. godine).
Ž.Drljić

Izvor: 2915