Arhiva 14.02.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:02.

PROGLAŠENI NAJBOLJI SPORTAŠI I MOMČADI MEĐIMURJA ZA 2014.GODINU

FILIP UDE,ALENA HRUŠOCI, ODBOJKAŠI CENTROMETALA I RUKOMETAŠICE ZRINSKOG NAJBOLJI


U čakovečkom, Hotelu Park na tradicionalnoj svečanosti u odličnoj organizaciji Zajednice sportova Međimurja,pred velikim brojem uzvanika, sportaša i sportskih djelatnika proglašeni su najbolji sportaši i momčadi Međimurja za proteklu 2014.godinu. Izbor najboljih izvršili su članovi Sekcije sportskih novinara Međimurja, njih 32, a najboljima u 2014.godini su proglašeni:


-Najbolji sportaš: Filip Ude, član Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan Čakovec, svjetski viceprvak na konju s hvataljkama na SP-u u kineskom Nanningu, državni prvak, 7.na EP U Sofiji, 1.na SK U Osijeku, 2. na SK-u u Ljubljani i Szombathelyu... Nominirani su bili i:AlenPerko /Sportsko ribolovno društvo Glavatica Pfeifer TTI Prelog/, Martin Srša /Atletski klub Međimurje Čakovec/ i Krešimir Štrukelj /Streličarski klub Katarina Zrinski Čakovec/.


-Najbolja sportašica: Alena Hrušoci, Atletski klub Nedelišće, 1.mjesta na pojedinačnom juniorskom i 2.mjesto na pojedinačnom seniorskom prvenstvu Hrvatske na 400 metara prepone,1.mjesto na finalu juniorskog Kupa Hrvatske u istoj disciplini, 17.mjesto na SP juniorki u Eugenu SAD gdje trenutno studira, također na 400 metara prepone .... Dobila je 14 od 32 glasa sportskih novinara, a nominirani su bile i:Ema Mikulčić /Tenis klub Franjo Punčec Čakovec/, Stela Petran /Gimnastički klub Marijan Zadravec-Macan Čakovec/, Paula Pongrac /Sportsko ribolovno društvo Klen Sveta Marija/ i Paula Posavec /Ženski rukometni klub Zrinski Čakovec/.


-Najbolja momčad: Seniorska momčad Odbojkaškog kluba Centrometal Črečan /Posavec, Kovač, Gotal, Vincek, Kurteš, Makarov, Palinkaš, Petran, Vabec, Čičković, Demirović, Puđa, Kopačević. Karlo i Ivan Novak, Juras, Stanković, Marciuš i Kocijan – trener: Jadranko Kirić/, 4.mjesto na prvenstvu Hrvatske sezona 2013/14. što je najbolji rezultat u povijesti kluba ovog malog međimurskog mjesta. Dobili su 22 od 32 glasa sportskih novinara, nominirani su bili i:Streličarski klub Katarina Zrinski Čakovec i Sportsko ribolovno društvo Glavatica Pfeifer TTI Prelog. 


-Najbolja ekipa: Seniorke Ženskog rukometnog kluba Zrinski Čakovec /Stela i Paula Posavec, Resman, Zadravec, Makar, Ivačić, Dominić, Balić, Laptoš, Horvat, Glad, Car, Benčik, Ladić, Šarić, Androić, Sinanović, Kovačević i Kovač – trener: Željko Golik/, dvostruke prvakinje 2.HRL-e sjever i novi član 1.HRL-e... Dobile su Čakovčanke 26 od 32 glasa sportskih novinara, nominirane su bile i ekipe:Sportskog ribolovnog društva Klen Sveta Marija i seniorski sastav Tenis kluba Franjo Punčec Čakovec.


Proglašen je i najbolji sportaš u kategoriji sporta invalida, to je Đurđica Nukić za niz uspjeha u stolno teniskom sportu, atletici i plivanju. Po prvi puta na prijedlog Sekcije sportskih novinara Međimurja dodijeljeno je i priznanje za „Fair play potez 2014.godine“ primio ga je mladi Miljenko Bistrović iz NK Pobjede Gornji Hraščan koji je „odbio“ postići pogodak protivničkoj ekipi na prazna vrata, loptu je poslao van igrališta, jer je gostujući igrač Venere ležao ozlijeđen u kaznenom prostoru-školski je to primjer i potez fair playa. Kandidati su bili i Vesna Turk iz Šahovskog kluba Mursko Središće i Klub rukometa na pijesku BHC Čakovec.


Tradicionalno su na svečanosti dodijeljena i najviša županijska sportska priznanja „Franjo Punčec“ za 2014.godinu, primili su ih: Dragutin Vabec (nogomet) i Stjepan Novak (šah) – priznanja za životno djelo, te Ljiljana Šipoš (sportska rekreacija), Tatjana Goverdaskaja (gimnastika), Tomislav Grubić (badminton) i Stolnoteniski klub Mihovljan – godišnja priznanja.


Na kraju su dodijeljena i priznanja mladim perspektivnim sportašima, primili su ih: Lucija Lesjak, Marija I Dominik Murković (Karate), Stiven Sabol (nogomet),Benjamin Podkrajac (stolni tenis),Borna Vadlja i Lino Zadravec (badminton), Sara Senčar i Filip Turk (atletika), Ena Car (rukomet),Ivor Colev (šah), Stanislav Štrukelj (kuglanje), Karlo Novak i Antonio Juras (odbojka), te Ervin Škoda i Sara Strbad (sportski ribolov).
Uz predsjednika Zajednice sportova Međimurja i domaćina svečanosti Matu Kljajića koji je imao kratko uvodno izlaganje o uspjesima,problemima i planovima međimurskog sporta, i koji je pozdravio brojne prisutne uzvanike, sportske djelatnike i sportaše,članove Izvršnog i Nadzornog odbora Zajednice sportova Međimurja, svečanosti su bili nazočni i: međimurski župan Matija Posavec koji se je prisutnima obratio biranim riječima i obećao i dalje pomoć i podršku županije, zamjenik župana Zoran Vidović, predsjednik Skupštine MŽ-e Mladen Novak, gradonačelnici Čakovca i Preloga Stjepan Kovač i Ljubomir Kolarek, Nenad Hranilović, predsjednik i tajnik Sekcije sportskih novinara Hrvatske Jura Ozmec i Marijan Bakić, predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Stevo Tkalčec....


U ime svih nagrađenih zahvalio je Filip Ude,odličan nastup imale su studentice Muzičke akademije u Zagrebu i Grazu Karolina Matijašec i Martina Jakšić, a kroz program su profesionalno vodili sportski novinari Miljenko Ovčar i Tomica Jakopec. Svečanost je završena kratkim uspješnim druženjem svih sudionika.


Za kraj ako dozvolite osobni utisak potpisnika ovih redaka-bila je to najbolje organizirana i uspjela svečanost unatrag desetak godina. 

 

Fotografije s dodjele nagrada pogledajte OVDJE.

Izvor: 3120