Arhiva 27.02.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:02.

Projekt Mladi za ljudska prava

Tijekom veljače 16 mladih iz svih čakovečkih srednjih škola polazilo je radionice udruge Zora u sklopu projekta "Mladi za ljudska prava". Na interaktivan način učili su o ljudskim pravima, aktivnom građanstvu, timskom radu, prepoznavanju i prevenciji nasilja u obitelji i vezama te još o mnogim njima bitnim temama.

 

Na jučerašnjoj (četvrtak, 26. veljače) radionici naučili su kako organizirati kampanje i akcije te su kreirali temelje svoje kampanje "Mladi za ljudska prava" kojom žele educirati mlade o važnosti poznavanja i uvažavanja ljudskih prava. Također, žele dati do znanja i svojim profesorima i roditeljima kako je bitno da imaju sve informacije važne mladima, a posebice o tome kako prepoznati i reagirati na nasilje u vezama.

 

Tijekom ožujka na nastavku edukacije u Školi animiranog filma Čakovec kreirat će edukativni animirani film o ljudskim pravima koji će prikazivati svojim vršnjacima u školama. Kampanja će sadržavati i zanimljive javne akcije, fotografski natječaj i još mnogo toga. Mnogi odrasli mogli bi se ugledati u ovaj mladi tim zbog njihove discipliniranosti, ideja i međusobnog uvažavanja. Kad bi im dali priliku i izvan ovakvih radionica, bili biste zapanjeni time koliko toga vam imaju za reći, stoga vas pozivamo da pratite njihovu kampanju. Više detalja – uskoro.

 

Projekt "Mladi za ljudska prava" provodi Udruga Zora s partnerima Školom animiranog filma ŠAF i Graditeljskom školom (s Učeničkim domom) iz Čakovca te suradnicima Gimnazijom Josipa Slavenskog Čakovec, Srednjom školom Čakovec, Ekonomskom i trgovačkom školom, Tehničkom školom Čakovec i Gospodarskom školom Čakovec. Podržava ga Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

 

Izvor: 3122