Arhiva 29.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

Projekt namijenjen seniorskoj generaciji Centra za pomoć i njegu u kući

U okviru projekta Centar za pomoć i njegu u kući u utorak, 22. travnja istovremeno su u Prelogu, Nedelišću i Murskom Središću otvoreni klubovi za starije osobe koje organizira Autonomni centar - ACT, u suradnji s udrugama umirovljenika koje djeluju u spomenutim mjestima.
Preloški su klub otvorili - obraćajući se okupljenim seniorima - gradonačelnik Ljubomir Kolarek, voditeljica projekta Filipa Blažon i predsjednik Udruge umirovljenika Ivan Kosec.
Klub za starije osobe domicil je u Prelogu dobio u prostorijama Udruge umirovljenika u Glavnoj ulici 33, u Nedelišću je također u prostorijama Udruge umirovljenika, na adresi Trg maršala Tita 23, a u Murskom Središću je na adresi Trg bana Josipa Jelačića 20 (zajednički prostori na kolodvoru).
Svi su klubovi (zasad) otvoreni jedan dan u tjednu, a članovi mogu biti osobe starije od 60 godina (iznimno i mlađe ukoliko su umirovljene i žive na području kluba).
Klubovi nisu samo mjesta druženja, već i brojnih organiziranih aktivnosti usmjerenih na poboljšanje kvalitete života i ispunjavanje slobodnog vremena edukacijskim, kreativnim i kulturno-umjetničkim sadržajima te savjetovanjima stručnih osoba seniorskoj generaciji. (mb)

Izvor: 3079