Arhiva 12.02.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:02.

Projekti Aglomeracija Čakovec i Novo Selo na Dravi

Čim dopuste vremenski uvjeti, šire područje Čakovca postat će veliko gradilište. Naime, nakon provedenih svih pripremnih radnji, počet će izgradnja Aglomeracije Čakovec, projekta vrijednog više od 273 milijuna kuna. Naglasak je to s, u srijedu održanog sastanaka u "Međimurskim vodama" između direktora "Hrvatskih voda" Josipa Plišića sa suradnicima s predsjednikom Skupštine Međimurske županije Mladenom Novakom, gradonačelnikom Grada Čakovca Stjepanom Kovačem, zamjenikom gradonačelnika Marijom Medvedom te direktorom "Međimurskih voda" Vladimirom Topolnjakom.

 

Nakon dvogodišnje izrade projektne i studijske dokumentacije te aplikacije za prijavu, cjelokupna Aglomeracija Čakovec pripremljena je za fazu realizacije. U sufinanciranju sudjeluju Europska unija (72,95 %), Ministarstvo poljoprivrede (9,92%), Hrvatske vode (9,92%) i jedinice lokalne samouprave (Grad Čakovec te općine Nedelišće, Pribislavec, Strahoninec, Sveti Juraj na Bregu i Šenkovec, 7.21 %).

 

Realizacija cjelokupne investicije provodit će se kroz 5 grupa, stručni nadzor, projektiranje i nadogradnja POV-a Cakovec, izgradnja građevina sustava odvodnje, rekonstrukcija i sanacija građevina sustava odvodnje te nabava specijalnog vozila za čišćenje kanalizacije. Rok za završetak svih radova na aglomeraciji Čakovec, zajedno s garancijskim periodom je svibanj 2018. godine.

 

U tijeku su i radovi na Aglomeraciji Novo Selo na Dravi. Započeli su u studenom prošle godine, a rok završetka je ožujak 2016. godine. Inače u tijeku je ugovaranje radova za izgradnju uređaja za prošišćavanje.

 

Razgovaralo se i o projektima Aglomeracija Donja Dubrava, Mursko Središće, Podbrest, Belica, Držimurec, Turčišće,, Goričan, Podturen, Donji Kraljevec i Štrigova. 

Izvor: 3120