Arhiva 23.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

Pronađena poruka u epruveti

Na nesvakidašnji „ulov“ na staroj Dravi, između Pušćina i Gornjeg Hrašćana naišao je umirovljenik iz Strahoninca Rudolf Posavec. - Šetao sam sa suprugom Dragicom uz rijeku i u jednom trenutku na sprudu, na vrhu granja ugledao nešto slično boci, odnosno više epruveti, sa žutim poklopcem na vrhu. Kad sam je podigao, primijetio sam da je unutra nekakav papir, priča Posavec koji je inače i dugogodišnji strastveni ribič.
I doista - poruka u boci. Na smotuljku je bilo napisano sljedeće: Ja jsem česki ridič kamionu. Imenuje se Dušan. Vmozeno ve Sl. Bistrici „SLO“.
Poruka je datirana na 17. listopada 2003. godine, a „pošiljatelj“ je u njoj naveo i svoj broj telefona te dopisao - “napiši sms”.
Sudeći po tekstu, supružnici Posavec pretpostavljaju da je osoba koja je epruvetu pustila niz Dravu češki vozač kamiona koji je spomenutog datuma bio u Slovenskoj Bistrici. Poruku je očito tamo napisao, no, nije posve jasno na kojoj ju je lokaciji bacio u rijeku.
- Nismo kontaktirali pošiljatelja, no, kako je poruka nakon čak 10 godina slučajno našla put do nas, možda i on nekim putem sazna da je pronađena. U svakom slučaju čuvamo je, kažu Posavčevi.
Dodaju da često borave uz „izvornu“ Dravu, bilo da se radi o šetnjama, pikniku ili ribičiji. Tko zna, možda im se sličan „ulov“ posreći još koji put.
Velimir Kelkedi

Izvor: 3082