Arhiva 02.03.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:13.

PROPAO REFERENDUM U PRIBISLAVCU: Načelnica Ivačić ostaje

U nedjelju je u Pribislavcu održan referendum na kojem su mještani s pravom glasa bili pozvani da odluče jesu li za razrješenje općinske načelnice Višnje Ivačić (HNS). Na referendum je izašao 271 birač, što je svega 11,06 posto od 2.450 upisanih u biračke spiskove. Time se nisu ni stekli uvjeti za odlučivanje o razrješenju budući da na referendum treba izaći barem polovica upisanih birača, rekao nam je Denis Krnjak, predsjednik povjerenstva za provođenje referenduma. Saznajemo da je od onih koji su izašli, njih 197 glasovalo za razrješenje, 66 ih je bilo protiv, 8 listića je bilo nevažećih. Višnja Ivačić tako će i nadalje obavljati dužnost načelnice u Općini Pribislavec.
Načelnica Višnja Ivačić rekla nam je:
- S 92 posto indirektne podrške koju sam dobila, pokazalo se pravo lice druge opcije, da se zbunjivanjem građana pokuša oslabiti funkcioniranje Općine. Sada treba zasukati rukave i dalje raditi.
Za grupu vijećnika koji su podržali prijedlog izjavu nam je dao nezavisni vijećnik Miroslav Peršić koji je bio i predlagač odluke o referendumu.
- Sad će trebati sjesti i vidjeti što dalje, ali će o tome morati razmisliti i načelnica koja ni dalje nema podršku većine u Općinskom vijeću. Uskoro će i prvi rebalans proračuna Općine, a u njega će neke stvari koje nisu ušle u prvom proračunu.(d.k.)

Izvor: 2914