Arhiva 20.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Proslavljen Dan Macinca

Na blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza u Macincu se slavi dan mjesta. Svečani je program održan i ove godine, sedamnaesti put zaredom, a kako je rekao predsjednik Mjesnog odbora Željko Kofjač - iduće će godine biti punoljetni. U svom obraćanju, kao prvi među jednakima, Kofjač je spomenuo nekoliko komunalno-infrastrukturnih projekata koji su obavljeni u Macincu u godini iza nas i neke najavio.

- Prva faza obnove našeg doma kulture započet će zahvaljujući Županiji koja je osigurala sto tisuća kuna za početak radova. Zahvaljujem i županu i županijskim vijećnicima koji su podržali ovaj prijedlog, ali i Općini Nedelišće koja će osigurati 50 tisuća kuna za isti projekt. Prvo ćemo promijeniti stolariju, a potom planirati dalje. Sretan sam što će u naše mjesto biti investiran 1,1 milijun kuna za radove na župnoj crkvi, zacjevljenje i saniranje kanala oborinskih voda u Gajevoj i Glavnoj ulici, za obnovu ambulante i ljekarne. Vrijedno je reći da će i sportski dom dobiti centralno grijanje, između ostalog je naveo Željko Kofjač.

Spomenuo je i projekt izgradnje kanalizacijske mreže koja će u Macinec doći kao projekt Međimurskih voda kojem podršku daju Hrvatske vode. Dotaknuo se i potoka Trnave koji se izlijeva za svake jače padaline te najavio da će sanaciju ubrzo provesti Hrvatske vode. Prigodnom se riječju obratio i načelnik Darko Dania, čestitajući svojim sumještanima Dan Macinca. Istaknuo je da je dobronamjernost i vjera u vlastita znanja i ljude najvažnija okosnica rada aktualne lokalne vlasti te da će povjerenje građana sigurno opravdati. Među gostima svečanosti bili su i predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, zamjenica načelnika Općine Nedelišće Ivanka Novak, poduzetnici i predstavnici društvenog života Općine.

Na pozornici tik uz zgradu Osnovne škole Ivan Novak izmijenili su se Pjevački zbor Strahoninec, pjevački bračni par Andreja Horvat Šafarić i Goran Šafarić, članovi KUD-a Strahoninec Tamara Zdolec i Vladimir Posavec u izvođenju igrokaza Fotograf, Maja Markuš Velicki s recitalom i KUU Seljačka sloga Nedelišće izvevši splet međimurskih plesova.

A. Ličanin

Izvor: 3095