Arhiva 03.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

Prostor za međimurske proizvode u Zagrebu

Predsjednik Skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor (HSLS) proteklog je utorka boravio u radnom posjetu Međimurskoj županiji, a s domaćinom, županom Matijom Posavcem razgovarao je o konkretnim projektima na kojima bi mogli surađivati Grad Zagreb i Međimurska županija. Tako će Grad Zagreb uskoro osigurati prodajni prostor u kojem će se u Zagrebu promovirati međimurski autohtoni proizvodi, kao i međimurske manifestacije i turistička ponuda, potvrdio je Kosor.
Župan Matija Posavec naglasio je da je ovo početak suradnje između regija te da je Zagreb kao glavni grad Hrvatske nezaobilazan u promoviranju Međimurja, ali i traženju podrške za zajedničke projekte. Upravo će zato suradnja sa Zagrebom biti prioritet.
Predsjednik Skupštine Kosor rekao je da Zagreb želi razvijati dobre odnose sa svim hrvatskim regijama, posebice onima koja su motor razvoja Hrvatske, kao što je to i Međimurje.
Uz župana Posavca, na sastanku su bili i njegovi zamjenici te zamjenik predsjednika Skupštine Međimurske županije Josip Grivec, predsjednik međimurskog HSLS-a. Budući da je Kosor predsjednik HSLS-a na državnoj razini, čini se da je svrha posjeta bila pružanje podrške aktualnoj vladajućoj županijskoj koaliciji u kojoj je i HSLS. Da nije tako, logičniji bi bio posjet Gradu Čakovcu, a osim toga, konkretni projekti o kojima je bilo riječi u ingerenciji su izvršne zagrebačke vlasti, odnosno Milana Bandića, a ne Skupštine Grada Zagreba. Međutim, sličnih obećanja oko otvaranja nekakve “međimurske hiže” u Zagrebu već smo se prije mnogo godina naslušali upravo od aktualnog zagrebačkog gradonačelnika. Možda ovaj put bude više sreće.
V.Trstenjak

Izvor: 3049