Arhiva 07.10.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

Prva Međimurka u Simfonijskom orkestru HRT-a

Mlada, 28-godišnja akademska glazbenica, fagotistica Anita Magdalenić (rođena Fučko) iz Gornjeg Hrašćana ovih je dana ostvarila izuzetno veliko priznanje: po raspisanom natječaju i provedenoj audiciji, primljena je za članicu Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije.
Uz trojicu Međimuraca koji su dugogodišnji članovi tog poznatog orkestra, Anita je prva žena, prva Međimurka koja je također postala njegova članica.
Anita Magdalenić diplomirala je (fagot) na Muzičkoj akademiji u Zagrebu prije pet godina, a nakon završenog studija, svirala je fagot u Orkestru opere Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku.
Sa suprugom Tomislavom i malom, šesnaestomjesečnom kćerkicom Paulinom živi u Gornjem Hrašćanu, a na posao (probe, nastupe) u Zagreb će putovati automobilom. Inače, uz to što je izvrsna fagotistica, Anita je i odlična pjevačica, stalna je članica nedelišćanskog Pjevačkog zbora Josip Vrhovski (u kojem je i korepetitor), a i česta solistica na popularnim smotrama Međimurske popevke u Nedelišću.
F. Preložnjak

Izvor: 2893