Arhiva 04.04.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:21.

Prvak Infokupa Martin Josip Kocijan

Mladi međimurski informatičari i ove su godine na državnom natjecanju iz informatike i računalstva Infokup 2013. potvrdili svoje programerske vještine i teorijska znanja. Lanjski izvanredni uspjesi ponovili su se i ove godine. Na državnom natjecanju znanje su odmjerila 174 učenika.
Kao i lani, državni prvak je Martin Josip Kocijan, učenik 5. razreda OŠ Petar Zrinski iz Šenkovca, koji se natjecao u kategoriji programiranja algoritama programima Basic/Pascal/C/C++. Postigao je 179, od maksimalnih 200 bodova. Martin Kocijan pripremao se s mentorom Miljenkom Blažekom, a znanja stječe i u udruzi Mladi informatičari Strahoninca pod vodstvom Dejana Drabića, odakle je i krenuo u svijet računalnog programiranja. Polaznik prvog razreda čakovečke Gimnazije Josipa Slavenskog Stjepan Požgaj također je ostvario izvanredan uspjeh. Plasirao se na drugo mjesto u programiranju algoritama programima C/C++/Pascal. Stjepanove školske kolege, također polaznici prvih razreda, Borna Bilas i Miro Krištofić osvojili su šesto i deseto mjesto. Svu trojicu pripremao je mentor Miljenko Blažeka.
Također sjajan rezultat ostvario je Patrik Borković, učenik četvrtog razreda Tehničke škole Čakovec. U kategoriji razvoj softvera, s radom Teacher, osvojio je drugo mjesto, čemu je pridonio i mentor Krešimir Kočiš. I Graditeljska škola Čakovec slavi jer su se na treće mjesto ekipno plasirali učenici četvrtih razreda Anastazia Žeks i Mateo Črep. Natjecali su se s radom Tablet Tours, pod mentorstvom Krunoslava Bedija. U kategoriji osnova informatike za osnovne škole četvrto je mjesto osvojio Sebastijan Kocen, učenik 8. razreda OŠ Štrigova, pod mentorstvom Damira Kovačića. U kategoriji programiranja algoritama programima Basic/Pascal/C/C++ u skupini osmih razreda šesto mjesto osvojio je Karlo Kovačić, učenik 8. razreda OŠ dr. Vinka Žganca Vratišinec, pod mentorstvom Miljenka Blažeke. Karlo Kovačić i Miro Krištofić svoja znanja o programiranju stječu u udruzi MIS iz Strahoninca, pa su tako na državnom natjecanju branili i boje udruge.
A. Ličanin

Izvor: 3022