Arhiva 04.04.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:21.

Prvi broj časopisa Izvor Županijske bolnice Čakovec

Mlada liječnica Andreja Marić, specijalistica interne medicine, uredila je, u suradnji s kolegama, prvi broj časopisa Županijske bolnice u Čakovcu i nadjenula mu ime Izvor. Časopis će izlaziti 3 puta godišnje, a besplatno će se distribuirati u Bolnici, po odjelima te čekaonicama poliklinika. Uskoro će se naći i na web stranicama Bolnice.
- Tekstovi su prilagođeni širem čitateljskom krugu, kako bismo ostvarili težnju da našim bolesnicima, osim svakodnevne skrbi, damo još više.
Zahvaljujem na podršci ravnatelju, a kolegama liječnicima i sestrama na odazivu u pisanju članaka - kaže Andreja Marić, dr. med., uz koju je radio uređivački tim u sastavu: Miroslav Horvat, dr. med., Zdravko Ivanković, dr. med., Miljenka Igrec, bacc. med., Edita Jozinović, dr. med., Robert Marčec, dr. med., Ivan Žokalj, dr. med., Dubravka Kapun, dr. med., mr. sc. Jasminka Hauselmeier, ing. med. biok., Sanja Topličanec, dr. med., te lektor dr. sc. Stjepan Hranjec. Inicijativu je podržao ravnatelj naše bolnice Dragutin Kopasić, dr. med.:
- Zahvalan sam doktorici Marić na uloženom radu i motiviranju uređivačkog tima časopisa za koji vjerujem da će pridonijeti još boljoj komunikaciji između liječnika i pacijenata - rekao je ravnatelj Kopasić.
U prvom broju časopisa Izvor uvršteni su prilozi o kardiovaskularnim bolestima žena, pripremi bolesnika za laboratorijske pretrage, laserskoj terapiji glaukoma, zloćudnim tumorima i perspektivama liječenja, dobroćudnom povećanju prostate i dr.
Ž. Drljić

Izvor: 3023