Arhiva 27.05.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:06.

PRVI OBJAVLJUJEMO PODATKE O UPISIMA U SREDNJE ŠKOLE

Sedam srednjih škola u Čakovcu i Prelogu će u predstojećoj školskoj godini imati 1222 mjesta za upis novih srednjoškolaca. Na kraju školske godine 2014./2015. iz međimurskih osnovnih škola će izaći 1213 učenika. 

U čakovečkoj Ekonomskoj i trgovačkoj školi danas su predstavljeni svi programi koji će biti ponuđeni školarcima za upis u školskoj godini 2015./2016. - u trogodišnjim i četverogodišnjim programima. Isto predstavljanje održat će se sutra (utorak) u Murskom Središću i u srijedu u Prelogu. Sportsku dvoranu ETŠ-a danas su dupkom ispunili učenici završnih razreda osnovnih škola i njihovi roditelji kako bi pravodobno prikupili informacije o školskim programima Gimnazije Josipa Slavenskog, ETŠ-a, Gospodarske škole, Tehničke škole, Srednje škole Čakovec i Graditeljske škole u Čakovcu te Srednje škole Prelog. 

Danas započeli e-upisi

Na današnji dan u podne započeo postupak e-upisa, na način da osmaši upućuju prvu prijavu u sustav. Pri prvoj prijavi potrebno je unijeti korisničko ime i lozinku dobivenu u osnovnoj školi nakon čega je moguće unijeti broj mobitela na kojega kandidati žele da im budu dostavljeni SMS-i s PIN-om. Nakon što zaprime PIN, kandidati pri svakoj sljedećoj prijavi u sustav unose korisničko ime, lozinku i PIN. Po uspješnoj prijavi u sustav moguće je pregledati osobne podatke i ocjene. U slučaju nepravilnosti u podacima potrebno se javiti svom razredniku. 

Procedura upisa će započeti 10. lipnja kada će biti objavljeni natječaji. O svim detaljima te procedure javljat ćemo u idućem tiskanom izdanju lista Međimurje. 

Poznato je da će škole upisivati razredna odjeljenja do najviše 24 učenika. Gimnazija će primiti 7 razreda po 24 učenika, Graditeljska škola sveukupno nudi mjesta za 200 učenika, ETŠ za 170 učenika, Gospodarska škola 180, Srednja škola Čakovec 96, Tehnička škola Čakovec 224 učenika, a Srednja škola Prelog 8 razreda tj. 174 učenika. 

U Tehničkoj školi će i ove godine biti noviteta. Upisuju novo zanimanje - autolimar, u skladu s potrebama obrtnika koji su osigurali čak 10 stipendija, a škola će primiti 8 učenika za taj smjer.

Predstavljanju programa srednjih škola u sportskoj dvorani ETŠ-a danas odazvali su se i predstavnici Hrvatske gospodarske komore koju u Čakovcu vodi Dijana Krnjak te budući poslodavci koji su izrazili spremnost da predstave svoje potrebe za kadrom. 

 

Izvor: 3135