Arhiva 09.03.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

Prvim taktovima Čolić raspametio Zagreb!

Ti si mi u krvi' zajednički su, u jedan glas, otpjevali Zdravko Čolić i tisuće njegovih obožavatelja u prepunoj Areni Zagreb. Bila je to završna pjesma veličanstvenog nastupa jednog od najvećih glazbenih umjetnika s ovih prostora koji je svim pripadnicama ljepšeg spola čestitao Dan žena. 'Ipak smo ga dočekali!' – poručio je Zdravko točno u ponoć. 'Drage moje lijepe žene neka vam je sretan vaš dan!'

 

Zagrebačka Arena bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a sjajna atmosfera rasla je svakim novih hitom. Vrhunski doživljaj upotpunili su i njegovi gosti na subotnjem koncertu – Nikša Bratoš, Vlatko Stefanovski i Kornelije Bato Kovač. Prema ogromnom interesu koji je vladao za ovaj koncert petpostavka je da je barem desetak tisuća ljudi ostalo bez ulaznica i nije moglo prisustvovati ovom spektaklu. Organizatori su od početka kampanje upozoravali da se ulaznice nabave na vrijeme kako kasnije ne bi bilo "glavo luda", ali Arena Zagreb se ovaj puta pokazala premala. Cijene ulaznica na crnom tržištu, kod preprodavača, po neslužbenim su informacijama dosezale vrtoglavih tisuću eura.

 

Neka to bude dobra škola za sva buduća Čolina gostovanja u Hrvatskoj i šire, te poticaj za pravovremenu kupovinu ulaznica. 'Dugo ga nismo vidjeli ovakvog.',  'Takva energija, zanos, sreća, lakoća interpretacije...', samo su neki od komentara koje su za Zdravka izgovarali njegovi nabliži suradnici i prijatelji za vrijeme i nakon koncerta. 

 

To je ta energija koja spaja Zdravka Čolića i Zagreb i potpuno je nepotrebano tražiti razlog za to. To je jednostavno tako. Da je ovaj zagrebački koncert bio jednako uzbudljivo iskustvo i u publici i na sceni potvruđuju i komentari Zdravkovog benda koji je oduševljen atmosferom. 'Zagreb nas je uvijek dočekivao nekako dobro, ali ovako dobro – nikada. Hvala svima koji su jučer došli uživati i drago nam je što su i uživali.'

 

Dok se bend i Zdravko zahvaljuju publici na divnoj atmosferi, publika jednako šalje svoje zahvale njima. Doista je to bila noć za pamćenje. Sve najavljeno je i potvrđeno: Zdravko je pjevač i zvijezda za sve generacije, muškarci ga vole jednako koliko i žene, svakim novim koncertom podiže ljestvicu ostvarivoga i uistinu uistinu – velik je Čola. Raskošna tehnička produkcija, kakva se do sada mogla vidjeti eventualno kod najvećih gostovanja stranih glazbenika dodatno je svrstala ovaj koncert van svih standarda.

 

'Ponosan sam na našu ekipu koja je još jednom dokazala da smo tu za ovako velike i zahtjevne projekte. Ovo je bio fakat super koncert.', izjavio je Marko Perica, direktor agencije Fakat. koja je organizirala koncert i tehničku produkciju.

Izvor: 3124