Arhiva 13.10.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

Radek smijenjen, nova v.d. ravnateljice Ljerka Cividini

Proteklog ponedjeljka održan je nastavak 17. sjednice Županijske skupštine, prekinute u četvrtak zbog nedostatka kvoruma, sa samo dvije točke dnevnog reda - razrješenja ravnatelja ŽUC-a Sanimira Radeka i imenovanja vršitelja dužnosti ravnatelja. Pozicija se ovaj put potrudila osigurati kvorum, pa je na sjednici bio nazočan 31 vijećnik, a na nastavku sjednice nisu se pojavili vijećnici nezavisne liste Josipa Posavca (osim Predraga Kočile) te HDZ-ovi vijećnici. Radekovo razrješenje i imenovanje Ljerke Cividini za vršiteljicu dužnosti izglasani su jednoglasno, nakon kraće rasprave Predraga Kočile koji je postavio pitanje makar moralne odgovornosti Upravnog vijeća. Podsjetio je da se od samog početka s natječajem za ravnatelja ŽUC-a događaju čudne stvari. Prvo je nekoliko puta poništen, pa je ravnatelj malo bio dobar, a malo ne, pa zatim da za ravnatelja ŽUC-a ne treba imati potvrdu o nekažnjavanju, da je dovoljna smo viša stručna sprema, što sve ukazuje na to da su neke stvari bile prilagođene pojedincima iako se sada to ne priznaje.
Župan Ivica Perhoč ponovio je staru priču o tome kako neće prihvatiti da se na mjesta ravnatelja postavljaju ljudi po političkim kriterijima, već isključivo po stručnosti i provedenim javnim natječajima i testiranjima.
- Možemo pričati priče kakve želimo, ali činjenica je da Radek nije ni u jednoj političkoj opciji. Mogu prihvatiti da se u odabiru može pogriješiti, a nakon svega, i i gospodin Radek je shvatio da je pogriješio. Mogu samo zamisliti kako bi to izgledalo da je Radek u nekoj političkoj opciji, kakvi bi tek onda bili komentari, rekao je, između ostalog, župan, a potrebu da na kraju sjednice kaže nekoliko riječi osjetio je i predsjednik Skupštine Petar Novački:
- Neka bude na savjest onima koji su otišli (zbog čega je u četvrtak srušen kvorum, op. nov.), nema kolektivne krivice, ne trebamo se time ponositi niti se toga sramiti, to se događa. No, upozorio bih vijećnike da u Poslovniku postoji određena obveza i zato pozivam na korektno ponašanje one vijećnike koji iz bilo kojih razloga moraju napustiti sjednicu da se prije izlaska iz vijećnice prijave. Oporbi ne trebamo niti smijemo ništa prigovarati jer to je njihovo pravo i moglo se očekivati da će tako postupiti, no, ne trebaju se niti oni time ponositi. Nadam se da smo svi skupa naučili lekciju, zaključio je Novački.(vt)

Tko je Ljerka Cividini?
Ljerka Cividini dipl. ing.prometa iz Čakovca, rođena je 1972. godine. Za vršiteljicu dužnosti ravnatelja imenovana je s mjesta stručne suradnice u Županijskoj upravi za ceste. Bila je zadužena za promet u odjelima redovnog održavanja i građenja (izrada prometnih elaborata, dopuna horizontalne i vertikalne signalizacije, smirivanje prometa, idejna rješenja sanacija opasnih mjesta), vođenje baze podataka i uređivanje web stranice ŽUC-a. U ŽUC-u je od 2004. godine. Do tog je vremena radila kao profesor prometne grupe predmeta u TIOŠ-u, a još ranije kao disponent u prijevozu robe u GK-u Transporti. Članica je MDS-a. (vt)

Izvor: 2946