Arhiva 07.10.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

RADIO GORICE: Katruži 1220 kg grožđa i 3.200 kuna

Radio 1 i međimurska zaklada solidarnosti Katruža po tradiciji su organizirali akciju Radio gorice za Katružu. Želeći prikupiti grožđe, mošt i novac te donirati sredstva zakladi, po trinaesti su put prikupili veliku donaciju. Ona će omogućiti da se uz pomoć Katruže osiguraju sredstva za kupnju lijekova, plaćanje operacija i drugih pomagala za bolesne osobe s područja Međimurske županije.
Zbog lošeg vremena, akcija se provodila dvije subote, 25. rujna i 2. listopada - što jasno upućuje na to da dobra volja nije izostala. Karavanu je predvodio urednik programa Radija 1 Miljenko Ovčar, zajedno s aktivisticama zaklade.
Ukupno je prikupljeno 1.220 kilograma grožđa i mošta te 3.200 kuna u novcu, od čega je u prvoj suboti karavana na otkup odvezla 520 kilograma grožđa i mošta. Donaciju u grožđu i novcu darovali su: Dragica Čavničar iz Stanetinca, Franc Čurin iz Gornje Dubrave, Dušan Preiner iz Svetog Urbana, Ivan Podgorelec iz Nedelišća, Ivan Pranjić iz Čakovca, Franjo Levačić iz Svetog Urbana, Stjepan Lončarić iz Gornjeg Hrašćana, Dušanka Posedi iz Trnovca, Nevenka Germek iz Trnovca, Slavica Marijanović iz Svetog Urbana, Darko Posavec iz Črečana, Dušanka Kelec iz Gornjeg Hrašćana, Milena Kovač iz Prhovca, Drago Toplek iz Pušćina, Ivan i Vesna Horvat iz Dunjkovca, Franjo Posel iz Badličana, Roman Polanec iz Gornje Dubrave, Franjo Cimerman iz Čakovca, Branko Šafarić iz Nedelišća, Dario Novak iz Nedelišća, Branko Ladić iz Macinca, Ivan i Mirjana Kregar iz Dunjkovca, Ljudevit Golub iz Stanetinca, Branko Škvorc iz Hrašćana, Marijan Perger iz Macinca, Katarina Magdalenić iz Črečana, Stjepan Leček iz Nedelišća, Franjo Horvat iz Nedelišća, Emil Lukman iz Čakovca, Edo Zadravec iz Svetog Urbana, Željko Fegeš i Željko Turk iz Trnovca, Silvestar Lovrec iz Preseke, Matilda Oreški iz Nedelišća, Franjo Ladić iz Gornjeg Mihaljevca, Anka Jambrović iz Preseke, Mirko Zemljić iz Prhovca, Zlatko Leček iz Pretetinca, Nevenka Blagus iz Macinca, Gordana Molnar iz Čakovca, Mladen Perišić iz Nedelišća, Mirjana Sirc iz Male Subotice, Habida Legac iz Čakovca, Franjo Kocijan iz Šenkovca i Stjepan Lovrec iz Gornjeg Mihaljevca.
Pratnja vesele karavane bili su, kao glazbena kulisa, Skandal band i Josip Sanjković Mitrica. Za dobro raspoloženje brinuo je i Ivan Bene - Đura z Međimurja. Sponzori akcije bili su Vajda Čakovec, Čakovečki mlinovi, Astrea Ivanovec, Agromeđimurje - Podrum Štrigova, Jamnica i Međimurska banka Čakovec. (al)
Snimio I. Jurgec

Izvor: 2893