Arhiva 26.09.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

RADIO GORICE: Prikupljeno 840 kg grožđa

Subotnje prijepodne za ekipu Radija 1 bilo je rezervirano za petnaeste po redu Radio gorice, dobrotvornu akciju čiji je prihod namijenjen Međimurskoj zakladi solidarnosti Katruža. Uvod u akciju bila je prodaja suvenira u petak na Trgu Republike, gdje se aktivistima pridružio pjevač Mirko Švenda Žiga.
Prodajom na štandu prihodovano je 2.411 kuna i 50 eura, a sutradan je u akciji Radio gorica prikupljeno 840 kilograma grožđa i 1.750 kuna donacija u novcu.
Radijska je karavana krenula s Gradskih bazena Marija Ružić u Čakovcu, predvođena urednikom programa Radija 1 Miljenkom Ovčarom i radijskim tehničarom Draganom Kovačićem Getom. Za dobar štimung zadužen je bio Skandal band. U vinogradima je ovaj puta bilo znatno manje berača, nego ranijih godina jer su se berbe organizirale već u zadnjim danima kolovoza. U vikendima iza nas, branje je požurilo vruće ljeto, pa je berača i zrelog grožđa minule subote bilo osjetno manje. Dobrog raspoloženja, ipak, nije nedostajalo, kao ni donatora.
Donaciju u grožđu, moštu ili novcu darovali su: Dragica Čavničar iz Stanetinca, Josip Golub iz Nedelišća, Stjepan Vrbanec iz Zasadbrega, Ivan i Mirjana Kregar iz Dunjkovca, Stjepan Lončarić iz Gornjeg Hrašćana, Stjepan Trbović iz Nedelišća, Zvonimir Lesar iz Gornjeg Hrašćana, Marijan Perger iz Macinca, Silvija i Rudi Bogdan iz Svetog Urbana, Stjepan Leček iz Nedelišća, Katarina Magdalenić iz Črečana, Ivan Pranjić iz Čakovca, Dragutin Trstenjak iz Svetog Urbana, Franjo i Alojzija Terbuc iz Svetog Urbana, Karlo Germek iz Macinca, Slavica Marjanović iz Kanade, Marica Madić iz Zagreba, Edo Zadravec iz Svetog Urbana, Stjepan Krznar iz Macinca, Krunoslav Krampač iz Varaždina, Ivan Kos iz Donje Dubrave, Mirko Zemljić iz Prhovca, Željko i Brigita Dobranić iz Slemenica, Miro i Smiljana Špiranec iz Nedelišća, obitelj Blagus iz Macinca, Gordana Molnar iz Nedelišća, Zlatko Leček iz Pretetinca, Mario Žganec iz Vratišinca, Robert Horvat iz Svetog Urbana i Josip Radek iz Čakovca.
Sponzori akcije bili su Jamnica, Vinogradarstvo i vinarstvo Tomšić Železna Gora, Vajda d.d. Čakovec, pekara Suncokret Čakovec, Panoex Čakovec, Međimurka BS Čakovec, Horvat univerzal vinarska oprema Varaždin, Turistička zajednica Grada Čakovca i Grad Čakovec.
Prihod akcije isključivo je namijenjen za oboljele osobe s područja Međimurske županije.
A. Ličanin

Izvor: 2996