Arhiva 11.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

RADIONICA Kako odabrati i trgovati inozemnim dionicama

Investicijsko društvo Rast d.o.o. iz Varaždina organizira radionicu namijenjenu postojećim i potencijalnim ulagačima koji se žele upoznati sa mogućnošću trgovanja inozemnim dionicama i vođenjem vlastitog portfelja.

Polaznici će se kroz radionicu upoznati sa prednostima inozemnih tržišta kapitala, te metodom ulaganja temeljenoj na fundamentalnoj analizi razvijenoj prema knjizi '' INTELIGENTNI INVESTITOR'', autora Benjamina Grahama.

Ulagački pristup Benjamina Grahama temelji se na stavu da su na dulji rok za rast dionice nekog poduzeća presudni fundamenti tog poduzeća, odnosno potencijal poduzeća da generira profit. Pored toga autor smatra, da je uz to potreban još jedan uvjet; dionica u vrijeme kupnje ne smije biti pretjerano popularna. Uvažavanje oba preduvjeta, daje dionici velike mogućnosti za rast u budućnosti.

Radionica je namijenjena svim postojećim i novim ulagačima bez obzira na njihovo dosadašnje iskustvo u trgovanju. Program radionice osmišljen je na način da daje odgovore na sva pitanja od otvaranja brokerskog računa, načina otvaranja naloga, a poseban naglasak stavlja se na analizu i izbor konkretnih vrijednosnica.

Teoretski dio radionice odvija se putem power point prezentacije, a praktičan dio putem excel tabela. Poseban naglasak stavlja se upravo na praktičan dio gdje Grahamovu filozofiju ulaganja primjenjujemo na konkretne primjere sa inozemnih tržišta kapitala. Polaznici će dobiti materijale sa radionice elektronskim putem. 

Radionicu će održati brokeri/investicijski savjetnici društva Rast d.o.o. u suradnji sa gosp. Turković Zlatkom, financijskim analitičarom iz Ljubljane.

Radionica će se održati 19.10.2013. godine u hotelu Varaždin, Kolodvorska 19, Varaždin sa početkom u 9:00 h.

Cjeli tekst poziva na radionicu pročitajte – OVDJE.

Izvor: 3050