Arhiva 10.03.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

Radionice Applea u 1. osnovnoj školi

Čakovečka 1. osnovna škola postala je sinonim za suvremenu, informatiziranu školu. Njeni učenici vrlo su uspješni u natjecanjima iz informatike, sudjeluju u brojnim međunarodnim programima, a ušli su i među prvih 20 škola u zemlji u kojima na jesen kreće projekt e-škole. Škola je i partner Apple-u, a temeljem te suradnje u školi se tijekom nekoliko subota održavala radionica s nastavnicima.

 

Računala odnosno tableti postali su nezaobilazni u provođenju nastave, djeca tako stječu i nove vještine te se pripremaju za aktivni život gdje već danas praktički niti jedan posao nije moguće raditi bez poznavanja rada na računalu. Kako bi se novi nastavni alati i nastavne tehnike bolje primijenili u svakodnevnoj nastavi, tijekom siječnja i veljače u prostorima 1. osnovne škole održavale su se radionice, na kojima su nastavnici izmjenjivali svoja iskustva u radu iPad tabletima u nastavi.

 

Uz trenericu iz Applea, svojevrsni domaćin je bila i učiteljica informatike Ivana Ružić, čiji učenici u sklopu nastave informatike koriste iPadove. Jednu takvu radionicu ove subote posjetio je i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač koji se i sam provjerio svoje informatičko znanje, ali i poznavanje gradiva iz osnovne škole. Naime, preko umreženih iPadova moguće je na zabavni i djeci zanimljiv način provjeravati primjerice znanje. 

 

Gradonačelnik je tom prilikom izjavio da Grad Čakovec ulaže znatna sredstva kako bi učenicima osigurao uvjete i mogućnosti primjerene 21. stoljeću. "Informatizacija škola i uvođenje računala i računalnih alata u nastavu, djeci omogućuje stjecanje znanja i vještina koja će im u životu koristiti. Drago mi je da je Čakovec među vodećim gradovima po tom pitanju u Hrvatskoj, o čemu svjedoči da su čak 3 od 6 osnovnih škola kojima je Grad osnivač ušle u pilot projekt e-škole.", rekao je Kovač te dodao da posebno čestita 1. osnovnoj školi koja je svojom prijavom osvojila maksimalni broj bodova.

 

Da podsjetimo, 1. osnovna škola ušla je među 20 hrvatskih  škola u kojima će se provoditi projekt e-škole već od ove jeseni. U pilot projekt informatizacije koji financiraju CARnet, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te osnivači ušlo je ukupno 150 hrvatskih osnovnih i srednjih škola. Osim 1. osnovne, od čakovečkih škola odabrane su još i OŠ Ivanovec i Kuršanec.

 

Izvor: 3124