Arhiva 03.12.2009. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:35.

RADMANIĆ: Bezobrazno si digli naknade

Na neke javno izrečene stavove predstavnika u Općini Kotoriba vladajuće koalicije SDP-a, HSU-a i HSS-a u konferenciji za novinstvo odgovorio je Zoran Radmanić, općinski vijećnik iz oporbe, predsjednik Općinskog odbora i član Predsjedništva županijskog HDZ-a.
- Otkako je na vlasti ova trojka u medijima, a i u kuloarima se šire glasine o tome u kakvom smo im stanju ostavili Općinu. Tvrde da smo općinu ostavili u dugu, ali manipuliraju samo dijelom financijskih pokazatelja. Istina je da smo na računu ostavili preko 1,3 milijuna kuna. Država k tome rekonstrukciju cesta plaća blizu 5 milijuna kuna, za što su ugovori potpisani i novac osiguran još dok smo mi bili na vlasti. Mi smo proveli natječaj i donijeli odluku o prodaji državnog poljoprivrednog zemljišta, čime će Općina u sljedećih 10 do 15 godina oprihodovati preko 3 milijuna kuna. To je otprilike isto kolika je obveza po otplati kredita za školu, a što se nikad ne spominje. Ako se sve skupa zbroji, ispada da smo mi sadašnjoj vlasti ostavili, što u novcu, što u ugovorima, blizu 10 milijuna kuna ili dva izvorna proračuna Općine. No, oni i dalje pričaju o manjku.
Njima možda i nedostaje dio novaca koji su potrošili na svoje bezobrazno visoke naknade koje su povećali za 100 do 300 posto. Manjka im i dio novca iz Županije i iz države koji oni dosad nisu uspjeli osigurati. Obmana je da je načelnik Ljubomir Grgec Općini uštedio milijun kuna u asfaltiranju cesta.
Umjesto sloja od 10 centimetara, ugrađuje se sloj od 6 centimetara, pa bi bilo čudno da netko to plati isto koliko i deblji sloj. U šest mjeseci nisu uspjeli dobiti nikakva sredstva s državne razine, već im je jedino rješenje da sebi osiguraju plaće da se podigne komunalna naknada za 100 posto. Najavljuju da bi i odvoz smeća s početkom godine mogao poskupjeti za 100 posto, umjesto da realiziraju naš ugovor s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkivost o sanaciji našeg odlagališta, a ne da Kotoripčani plaćaju sanaciju tuđeg smeća. Radmanić je na kraju spomenuo i tvrtku u kojoj je jedan od članova uprave. Već više od deset godina rušenjem tvrtke u kojoj radim pokušavaju uništiti mene. I tu se plasiraju izmišljotine o propasti tvrtke, o neplaćanju, broju prije i sada zaposlenih, zbrinjavanju tehnološkog viška. Činjenice je da ta tvrtka nikad nije imala 130 zaposlenih, već su pribrojili i druge iz sustava bivšeg Međimurjepleta kako bi ovoj gluposti dali na težini. Istina je da nas danas ima svega nekoliko, ali smo višak prostora prilagodili drugim djelatnostima i iznajmili. Sada kroz ulazna vrata naše firme ulazi isto toliko zaposlenih kao i prije dvadeset godina. Upravo je to bio cilj košarača pred pola stoljeća, ali ovi iz SDP-a još nisu na ovoj razni.
Radmanić se na kraju izravno obratio političkim oponentima:
- Recite vi koji sebe nazivate sposobnima koliko zapošljavate ljudi u svojoj tekstilnoj proizvodnji i što ih ne zaposlite barem još stotinu, pa da tako riješite problem nezaposlenih u Kotoribi.(d.k.)

HDZ
Ne sramimo se glasovati za dr. Hebranga
Jedna opaska koju je izrekao samostalni saborski zastupnik Dragutin Lesar u emisiji HTV-a Nedjeljom u dva izazvala je reakciju našeg županijskog odbora HDZ-a. Lesaru je odgovorio Mario Ružić, član Izbornog stožera predsjedničkog kandidata dr. Andije Hebranga. Ružić je prvo podsjetio da je Lesar izjavio kako mu je kolega, član HDZ-a iz 90. godina prošlog stoljeća rekao neka se ne obazire na ankete jer one mogu lagati i za 5 posto. Objašnjenje je u tome što se HDZ-ovci u Međimurju srame priznati da glasuju za dr. Andriju Hebranga. Ružić je rekao:
- To nije točno iz više razloga. Te su ankete tajne, po Zakonu o zaštiti osobnih podataka i po pravilima agencija koje ih provode. Možda je Lesar provodio neku svoju anketu, pa su mu građani prepoznali glas, poznavajući ga to ne bi bilo ništa čudno. I taj član HDZ-a iz 90. godina prošlog stoljeća sigurno više nije član HDZ-a. On i zvuči kao lik u Lesarovoj bujnoj mašti, ali ni to ne bi bilo ništa novo.
To je još jedan pokušaj Lesara i cijele oporbe da diskreditira našeg kandidata, iza kojeg čvrsto stoji HDZ, o čemu svjedoči najveći broj potpisa. Drago nam je što Lesar prognozira da će dr. Hebrang ući u drugi krug, što jest realno s obzirom na more loših protukandidata. Članovi HDZ-a sigurno će glasovati za dr. Andriju Hebranga i to je jamsstvo drugog kruga, a mi se to ne sramimo reći.(d.k.)

Izvor: 2849