Arhiva 21.04.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

Razbili policijski auto / Smrt pod traktorom

DOMAŠINEC

Napali policajce i razbili im automobil

Policijski su službenici u nedjelju, 18. travnja u Domašincu morali intervenirati po dojavi o narušavanju javnog reda i mira. Na licu mjesta dobili su još posla - dok su bili u kući u Ulici Pere Pintara, oko njihovog vozila sakupilo se društvo, a jedan od njih odvažio se i razbio staklo na vratima prtljažnika, pa pobjegao. Ubrzo je uhvaćen - nije daleko otišao, sakrio se iza grma. Radi se o 23-godišnjaku iz Domašinca. Uhićen je uz uporabu sredstava prisile budući da je pružao aktivan otpor. Priveden je u prostorije Policijske postaje Prelog gdje je izvršenim alkotestiranjem utvrđeno da je bio pod utjecajem alkohola od 2,22 promila. Šteta koju je počinio cijeni se na oko dvije tisuće kuna. Slijede mu i optužni prijedlog Prekršajnom sudu i kaznena prijava.

TRAGIČNA NESREĆA U VRHOVLJANU

Život izgubio pod traktorom

Prošloga utorka, 13. travnja u Vrhovljanu se nešto poslije 19 sati dogodila nesreća u kojoj je život izgubio Martin Novinšćak iz Vrhovljana (66). Tragedija se dogodila u dvorištu jednoga od sumještana (rođenog 1969. godine) kada je preminuli Novinšćak pokušao u pogon staviti traktor marke IMT 539 kojim je namjeravao iz usluge jednom mlađem susjedu prevesti gnojivo.
Prvo je ključem u kontakt bravi dao kontakt, a zatim je pomoću odvijača na starteru traktora spojio polja minus i plus, kako bi pokrenuo traktor. Kobna greška bila je što traktor nije bio u praznom hodu. Pokrenuo se naprijed, a Novinšćak je pao pod njega i ostao prikliješten uz prednju osovinu. Ekipa Hitne medicinske pomoći samo je mogla konstatirati smrt zbog zadobivenih povreda.

Izvor: 2869