Arhiva 12.05.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

RAZBOJNICI NAPADAJU I U MIHOVLJANU!

Nije samo šetnja čakovečkim parkom opasna (ponekad, ne uvijek). Najnoviji razbojnički prepad dogodio se u Mihovljanu, u Sportskoj ulici, na samom ulazu iz Mihovljanske, kod sportske dvorane. Ova još neasfaltirana i neuređena ulica služi kao rekreacijska staza i prečac mještanima Mihovljana ako pješice idu iz Čakovca kući. Prošle srijede, međutim, kasna šetnja donijela je neočekivano dodatno “uzbuđenje” Alenu Vidoviću (19) iz Mihovljana.
- Bilo je negdje desetak minuta poslije 23 sata, kaže nam Alen. Vraćao sam se iz grada. Tek sam skrenuo u Sportsku i malo se zaustavio kad mi je prišao jedan iz grupe, bila su četvorica, udario me šakom po glavi i tako me srušio. Jedan je imao i nož. Drugi mi je potrgao stražnji džep. Ispao mi je novčanik, a ovaj ga je uzeo. Pridigao sam se i potrčao dvadesetak metara, ali sam naletio na jednu rupu, spotaknuo se i pao. Jedan od napadača me sustigao i opet nekoliko puta udario po glavi i tijelu.
Alen je u napadu, srećom, samo lakše ozlijeđen. U ukradenom novčaniku bili su njegovi osobni dokumenti i nešto novca. U gradu se malo zabavio igrama ne sreću, bio je i sretne ruke. Je li to ključ za objašnjenje napada na mjestu koje se ne čini logičnim (ako možemo razumjeti kriminalnu logiku) kao mjesto za razbojnički prepad?
- Čini mi se da sam ih vidio da me prate, mada nisam siguran, možda negdje od METSS-ove trgovine, kaže Alen. Policiji je pomogao time što je dao opis napadača iako u mraku nije primijetio sve detalje. No, zapamtio je drugi važan detalj - kako je jedan od nasilnika drugoga nazvao imenom, kad im se oteo i pokušao pobjeći.
Ovaj drugi bio je uporan u namjeri da ga izudara, pa je krenuo za njim, dok se njegovom kompanjonu žurilo da odu, pa ga je pozvao. Policija je (i) zbog ovog detalja optimistična, najavljuje da će razrješenje slučaja vjerojatno uskoro.

Izvor: 2872