Arhiva 09.02.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:13.

Razbojnički prepad na Dušana Posela

Prošle srijede, 2. veljače u Gornjem Mihaljevcu počinjeno je još jedno osobito drsko razbojstvo u kojem je žrtva napadnuta na pragu svog doma. Napadnut je Dušan Posel, poznat javnosti kao poduzetnik, vlasnik mjenjačnice “Lotus” u Čakovcu. Poznat je, izgleda, i podzemlju. Neke upravo djelatnosti toga tipa privlače. Te večeri, dvadesetak minuta nakon 19 sati u dvorištu kuće zaskočila su ga dva maskirana muškarca nakon što se vratio s posla i izašao iz svog “land rovera”. Dušan Posel rekao nam je:
- Napali su me kad sam izašao. Jedan mi je elektrošokerom počeo zadavati udarce. Branio sam se, a napadač je u jednoj ruci držao elektrošoker i zadao mi niz bolnih, paralizirajućih udaraca po cijelom tijelu. U drugoj je ruci držao pištolj, ili mi je tako to izgledalo. To mi je dalo izvjesnu šansu da se obranim jer su meni obje ruke bile slobodne. No, u fizičkom obračunu ja nemam šanse. Na kraju su me savladali.
Razbojnici su iz prtljažnika “land rovera“, koji je bio otvoren, uzeli torbu za prenošenje novca u kojoj su se nalazili uredski papiri. S mjesta razbojstva udaljili su se pješice. Šteta koju su počinili procjenjuje se na oko 4 tisuće kuna. U napadu je Dušan Posel ozlijeđen lakše, opekline od udara struje su neugodne, ali nisu trajne, na sreću.
Čini se da je u ovom slučaju bilo više nekih elemenata “profesionalne” pripreme nego u većini razbojstava ili drskih krađa koje budu počinjene u Međimurju, uglavnom u Čakovcu. Napadači su očito promislili kad su birali mjesto – nisu pokušali napad u mjenjačnici u Čakovcu ili na parkiralištu iza nje jer se u središtu grada u to vrijeme teško izvući neprimijećen. No, izabrali su i pravi trenutak za napad u Gornjem Mihaljevcu, zacijelo nakon što su “osmotrili” situaciju, kako nam je rekao Dušan Posel. Inače je spreman za rizike koje nosi njegova djelatnost. Dvorište kuće mu je uvijek osvijetljeno i pod videonadzorom – ali ne i te večeri. Sustav je bio isključen zbog ličilačkih radova na kući. Policija stoga nema relativno jednostavan posao kao u nekim prijašnjim razbojstvima. U traganju za počiniteljima ona se oslanja i na pomoć građana, a tu može poslužiti opis napadača. Jedan je visok oko 170 centimetara, slabije tjelesne građe. Jedan od njih imao je dužu jaknu tamnije boje, obojica su na glavi nosili su maske, tzv. „fantomke“, a na rukama rukavice crne boje. Obojica su bila odjevena u tamniju odjeću.
D.Kovač

Izvor: 2911