Arhiva 14.11.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:50.

REKREATIVKE MURSKOG SREDIŠĆA PONOVNO NAJBOLJE

Kraljevski grad Knin bio je minule subote (08.11.2014.) domaćin jubilarnog, 10. festivala sportske rekreacije žena kojeg su zajednički organizirali Hrvatski savez športske rekreacije „Šport za sve“ , Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ Šibensko-kninske županije i Društvo sportske rekreacije  „Sport za sve“ Knin. Festival je održan pod visokim pokroviteljstvom dr. Ive Josipovića, predsjednika RH, a otvorio ga je njegov izaslanik  Branko Tušek.

U svom je govoru naglasio da  je bavljenje rekreacijom ulaganje u zdravlje, te pozvao sve da se priključe lokalnim društvima koja promiču bavljenje sportom i rekreacijom. Kao što je to već uobičajeno prije natjecanja sve sudionice trebale su se zagrijati, a petnaest minutno zagrijavanje vodila je Danica Korunić, predsjednica Međimurskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“.  Na jubilarni festival, stiglo je više od 300 natjecateljica iz čak 25 gradova i općina, odnosno 12 županija, a među njima bilo je i 5 međimurskih ekipa - Mačkovec, Mala Subotica, Mursko Središće, Strahoninec i Šenkovec. Natjecanja su održana u šest rekreativnih disciplina - nabacivanju kolutova, gađanju pikada, visećoj kuglani, bacanju loptice u koš, nošenju jajeta u žlici i vođenju nogometne lopte. Nakon dvosatnog natjecanja, prvo mjesto, po deveti put, osvojila je ekipa Murskog Središća ( Irma Brodar, Natalija Brodar, Danica Frančić, Biserka Kozar, Darinka Krklec, Suzana Liklin, Marina Rajf, Nadica Trstenjak, Sanja Trstenjak – Jambrešić, Verica Trupković i Anica Varga – voditeljica ekipe) s 240 bodova. Samo 5 bodova manje od njih osvojile su rekreativke Male Subotice (Jasna Agejev, Marija Jančec, Ljubica Kocijan, Marija Krčmar, Rozalija Mihalic, Slavica Perenc, Darinka Smrtić, Marija Šegović, Ljiljana Šipuš (voditeljica ekipe) i Monika Šipuš) , dok je treće mjesto s 231 bodom osvojila ekipa Delnica. Uz odlične rekreativke iz Murskog Središća i Male Subotie valja pohvaliti i dobar nastup ostalih međimurskih ekipa koje su ponovno dokazale da su vrh hrvatske sportske rekreacije. Tako je Mačkovec bio peti, Šenkovec sedmi, a Strahoninec osmi.  

 

Pohvale idu i odličnim i vrlo gostoljubivim domačinima na organizaciji i provedbi ovog popularnog i značajnog natjecanja. Ljubazni domačini u nedjelju su za međimurske rekreativke organizirali obilazak nekih  znamenitosti toga kraja. Tako će, uz odlične rezultate na festivalu, Međimurke dugo pamtiti i obilazak znamenite tvrđave, razgledavanje spomenika Oluji 95, kao i posjet prekrasnom slapu Krčić. Na kraju treba spomenuti  da je cijelo putovanje prošlo u najboljem redu za što je zaslužan odlični šofer Pero iz Jambrošić toursa iz Murskog Središća.

 

Više fotografija pogledajte OVDJE.

Izvor: 3107