Arhiva 24.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

Rektorova nagrada Ivi Prprović

Već drugu godinu zaredom, na čakovečki Odsjek Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu stigla je Rektorova nagrada.

Podsjetimo, prošle ju je godine osvojila studentica Iva Sedlar, a ove godine Iva Prprović za rad Relacije percepcije vlastitih sposobnosti i afiniteta prema tjelesnoj aktivnosti s motoričkom izvedbom djece hrvatske i romske nacionalnosti.

Još 22 studentice zbog svog su volontiranja u različitim ustanovama tijekom protekle akademske godine primile posebno Rektorovo priznanje, a povodom uspjeha, studentice i njihove profesore 11. srpnja u gradskoj vijećnici primio je i gradonačelnik Stjepan Kovač.

- Vaši rezultati još su jedan dokaz da je Čakovec definitivno grad znanja, a osim stipendiranja unatrag 13 godina, nedavno smo osnovali i Zakladu Dr. Ivan Novak, kako bismo znanje i mlade ljude dodatno poticali, rekao je Kovač.

Govoreći o svom radu nastalom pod vodstvom dr. sc. Ivana Šerbetara, Iva Prprović istaknula je da je istraživanjem bilo obuhvaćeno 91 dijete hrvatske i romske nacionalnosti u dobi od 7 do 9 godina iz dvije osnovne škole. U najkraćim crtama, rezultati su pokazali da djevojčice imaju bolju percepciju svojih motoričkih sposobnosti te da su hrvatska djeca bolja u motoričkoj izvedbi od one romske nacionalne manjine. 

Studentice koje su primile posebno Rektorovo priznanje za volontiranje su Monika Čretni, Emina Đuran, Janja Galinec, Jelena Gornik, Katarina Grgić, Lucija Hampamer, Katarina Huklek, Ana Kavić, Josipa Kovač, Tajana Krznarić, Ana Marija Levačić, Petra Mašić, Mateja Prprović, Ana Mihac Kovačić, Andrea Modec, Mateja Pintarić, Iva Prprović, Sanja Železnjak, Maja Šoltić, Ivana Šoštarić, Irena Tkalčić i Nikita Vrbanec.

Velimir Kelkedi 

Izvor: 3091