(R)EVOLUCIJA MEĐIMURSKE KUHINJE: Čips
Znate li da kad kupite vrećicu čipsa, bilo kojeg proizvođača, plaćate doslovce zrak u toj vrećici i ime tog proizvođača?! Uvijek razočarani preslanim, premasnim i najviše količinom koja se nalazi u toj čarobnoj šuškavoj vrećici. Da se napravi ista grickalica, potrebno je 70 posto manje novca, sa stopostotno boljim (i ukusnijim) rezultatom!
Treba vam nekoliko namirnica i nešto oruđa: krumpir (toga, bogme, ima), sol, ulje i gulilica za krumpir. I malo, jako malo vremena. Gotovo je za tren oka. Pa idemo i mi malo prevariti one velike kompanije koje to stalno nama rade, ovaj put prkosom. Domaći čips. Najbolje ide uz napetu tekmu, dobre filmove i slično.
HRSK, HRSK
Da krenemo. Količinu odredite sami, prema vlastitim kapacitetima.
Krumpir operite u vodi i ogulite koru. Uzmite oštar nož i prepolovite ga (po širini). Uzmite vašu gulilicu kojom ste ogulili krumpir i lagano na odrezanom dijelu vašom spravicom režite šnitice (koje stavljate u hladnu vodu). Narežite koliko mislite da možete pojesti (ovo je zarazno, 10 kilograma, minimalno - hehe).
Kad ste gotovi sa šniticama, procijedite ih i ostavite da se malo osuše. Zagrijte ulje (na otprilike 180 Celzijevih stupnjeva) i stavljajte malo-pomalo u vruće ulje da se prži (nemojte staviti previše jer neće biti hrskav).
Prilikom prženja stalno miješate ulje, da se čips jednako prži sa svih strana. Kad je gotov, izvadite ga i odložite na papirnati ručnik, da upije višak ulja. Čips solite ODMAH nakon vađenja, sol se bolje lovi za vruće. Ako ste avanturist, bacite i neke začine (sušene), ako volite ljuto papriku i sl.
Želite li se obogatiti, zapakirajte pola kilograma i prodajte po 10 puta višoj cijeni, ko i svi drugi. Šalim se! Bolje je da recept jednostavno podijelite s prijateljima i uživate u hrskanju.
Izvor: 3034
Ostalo iz kategorije "Arhiva"
09.11.2015
Cvrčak i mrav iz druge basne
08.11.2015