Arhiva 12.06.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:23.

(R)EVOLUCIJA MEĐIMURSKE KUHINJE: Međimurski sendvič

Brzo, jednostavno i sočnooooo. Dobitna kombinacija, pogotovo ako ste u žurbi i nemate vremena za konkretniji ručak. Priprema ovakvog sendviča zahtijeva minimalno vremena, a rezultati su ČUDESNI. Ponovo ćemo koristiti međimurske namirnice.
Međisendvič u svom punom sjaju. Jeste li i vi za jedan ? Ako jeste, evo recepta, al’ ne ograničavajte se na navedene namirnice. Pustite mašti na volju!
Kad je riječ o izboru kruha - probajte napraviti onaj s pirovim brašnom o kojem sam već pisao u ovoj rubrici. Ako nemate vremena, odrežite dvije deblje šnite kruha po želji jer i one mogu poslužiti svrsi.

KAKO PRIPREMITI MEĐISENDVIČ

NAMIRNICE
- salata (vrstu odabrati po želji)
- rajčica
- hren, luk, limunov sok, ulje
- meso z tiblice
- gljive (po želji), vlasac
- kozji sir

Prvi korak: U posudicu stavite žlicu hrena, nešto manje od decilitar limunovog soka, malo luka (doslovce četvrtinu manje glavice), sol, papar i ulje. U blenderu usitnite i izmiješajte navedene sastojke i začinite po želji. Spremite sa strane, trebat će na kraju.
Drugi korak: Salatu (izabranu po vašoj želji) narežite na trakice, rajčicu na tanke šnite i, također, spremite sa strane.
Treći korak: Gljive (također narezane na trakice) popržite na maslacu oko dvije minute (tava nek bude vruća). Pred kraj prženja dodajte sol i papar te svježi vlasac.
Četvrti korak: Meso z tiblice kratko popržite na svojoj masnoći, dok ne poprimi smeđastu boju, ali pazite da vam ne postane suho i žilavo.
Peti korak: Šnite kruha popržite na suhoj tavi i krenite sa slaganjem sendviča. Znači, prva šnita na tanjur - na tu šnitu razmažite svježi kozji sir. Na sir dodajte naše meso. Na meso salatu. Na salatu gljive. Na gljive rajčicu i na kraju na rajčicu naš vinagret od hrena. Zapakirajte drugom šnitom i - navalite na sendvič.
Ne morate striktno slijediti ovaj moj recept, budite maštoviti, dodajte malo osobnog štiha u ovo (jedna od preporuka - dodati tabasco).
Dobar tek!

Izvor: 3033