Arhiva 06.05.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

Rođendani za djecu–priprema dječje rođendanske zabave

Dječji rođendani nešto su što svake godine moramo pripremati sa puno truda jer djeci je to navažniji dan u godini. Te zabave uvijek su pune veselja, smijeha i raznih igri koje još više uveseljavaju djecu. Za dobar uspjeh zabave potrebna je još bolja organizacija kako bi sve proteklo u najboljem redu i kako bi djeca bila zadovoljna.
Kako ćete pripremiti party ovisi o uzrastu djetata i o tome što ga najviše zanima. Djeci do 5 godina nemožete pripremiti slavlje gdje će oni vrijeme provoditi sami jer ćete dobiti sasvim suprotni efekt, dok naprimjer onima starijima najviše odgovaraju proslave na kojima vrijeme mogu provoditi sami. Kakvu god proslavu pripremali na vama je sav posao i cijela organizacija, no svakako bi bilo dobro uključiti i djete, pitati ga što želi i dopustiti mu da vam pomogne u organizaciji jer ipak je to djetetov rođendan.

Kako organizirati rođendansku zabavu za djecu


Za početak odaberite tematiku rođendanske zabave, a to ovisi o tome što djete voli, ako je na primjer fan Spidermana neka sve bude u tom stilu – od pozivnica, ukrasa, torte, salveta, čaša i svega ostalog, ali vodite brigu o tome dali će na proslavi biti samo djevojčice, dječaci ili svi zajedno, pa prilagodite temu tome. Sa pripremama i organizacijom počnite nekoliko dana prije, napravite pozivnice koje će vam pomoći ukrasiti djete, napravite popis malih uzvanika i podjelite im pozivnice na vrijeme. Zabava neka bude na velikom prostoru, ako je lijepo vrijeme najbolje ju je pripremiti u vrtu, no ukoliko nemate prostora danas su vam na raspolaganju razne igraonice koje su specijalizirane upravo za organiziranje dječjih rođendana. Izmislite nekoliko igri u kojoj će sudjelovati svi zajedno, te im pripremite poklone iznenađenja da im bude još zanimljivije sudjelovati u igrama. Ukoliko su djeca manja ( do 5 godina ) proslava neka traje do 3 sata jer manja djeca nakon igre i uzbuđenja postaju umorna i razdražljiva. Hranu i tortu ponudite nakon 2 sata, te nakon toga darujte slavljenika.
Potrudite se napraviti djetetu rođendansku zabavu u kojoj će uživati i zabavljati se sa svojim prijateljima.