Arhiva 19.05.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

Rudari obilježili 13 gradskih godina

U petak je u Murskom Središću počela proslava Dana Grada, kao spomen na dan na koji je prije 13 godina, konstituiranjem prvog Gradskog vijeća, Mursko Središće i formalno postalo gradom. Na žalost, najava lošeg vremena organizatorima je pokvarila dobar dio programa, pa je umjesto na otvorenom, u amfiteatru gradskog parka, svečana sjednica održana u sportskoj dvorani. Iz istog razloga otpao je i dobar dio predviđenih zabavnih sadržaja čije je održavanje prebačeno na ovaj vikend.
Svečanost je pred stotinjak građana Murskog Središća otvorio predsjednik Vijeća Ivan Leček koji je naglasio da su upravo građani bogatstvo grada na Muri. Leček se u svom govoru osvrnuo na projekte koji se odvijaju u Gradu, a o tome je govorio i gradonačelnik Josip Dobranić. O projektima u kulturi, sportu, socijali... govorio je zamjenik gradonačelnika Dražen Srpak. Nije bilo riječi o krizi, ali niti previše euforije među govornicima. Tek zajednički zaključak kako grad rudara, naftaša i Mure ima budućnost jer ima vrijedne i sposobne građane.
Okupljene je pozdravio i međimurski župan Ivica Perhoč prisjetivši se kako je upravo u Murskom Središću narod zaustavio tenkove, a obećao je daljnju pomoć oko rješavanja problema graničnog prijelaza u Murskom Središću, bez obzira tko bio na vlasti u Gradu.
Saborska zastupnica Sunčana Glavak građanima je prenijela telefonsku čestitku predsjednice Vlade Jadranke Kosor.
Na sjednicu su se odazvali i predsjednik Županijske skupštine Petar Novački, zamjenik župana Matija Posavec, prvi gradonačelnik Murskog Središća Dražen Breglec, načelnici susjednih općina, predstavnici javnih poduzeća, Matice hrvatske...
U zabavnom dijelu programa nastupili su Gradski puhački orkestar, Mješoviti pjevački zbor u pratnji tamburaša, vokalna skupina Ftičice, Maksim Kaljakin te Petar Novak i Danica Sabo.
Budući da je Mursko Središće grad rudara, neizostavan dio cijelog programa bili su i dečki iz Rudarske garde. (vt)

Izvor: 2873